X

Κλειστά σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι (φωτο)

Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων. Ποια τα αιτήματα της Ένωσης.

Ant1news

Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), με αποτέλεσμα όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.

Όπως ενημερώνει η Ένωση, οι αρχαιοφύλακες διεκδικούν «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα», την «άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ», καθώς και την «άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016».

Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την άμεση επίλυση των προβλημάτων, ώστε η έναρξη της τουριστικής σεζόν, καθώς και των Εορτών του Πάσχα, να βρει τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους χωρίς προβλήματα.

Να αναστείλει την απεργιακή κινητοποίησή της καλεί την ΠΕΥΦΑ η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. To Υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Σε συνέχεια του δημοκρατικού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΥΠΠΟΑ, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου καλεί την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ ) να αναστείλει την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 20/2/2017 προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίησή της, δεδομένου ότι το ΥΠΠΟΑ ενεργεί προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης από τα συναρμόδια υπουργεία, της προκήρυξης θέσεων για τους 200 αρχαιοφύλακες όπως και για άλλα θέματα απασχόλησης αρχαιοφυλάκων, τα οποία με δική του πρωτοβουλία αντιμετωπίστηκαν. Ως προς το σχέδιο Οργανισμού του ΤΑΠΑ, υπάρχει ειδικός προβληματισμός σε εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. της ΠΕΥΦΑ καλείται σε ειδική συνάντηση στο ΥΠΠΟΑ την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου".

 

 

 

 

ΝΔ: η Υπ. Πολιτισμού να αναλάβει τις ευθύνες της

Σε δήλωση της, η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρει «τα προβλήματα συσσωρεύονται καθημερινά και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παραμένει άβουλο και απαθές.  Τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να καταλάβει ότι με γενικές εκκλήσεις και ευχολόγια δεν λύνεται κανένα θέμα. Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι δεν λύνουν τα προβλήματα, αντιθέτως τα πολλαπλασιάζουν. Ας πρυτανεύσει η λογική και το δημόσιο συμφέρον».