X

Ωραιόκαστρο: Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει τα επεισόδια στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Το δημοτικό συμβούλιο καταδικάζει, με ψήφισμά του, κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται.

Ant1news

Ψήφισμα αναφορικά με τα θλιβερά γεγονότα που σημειώθηκαν χθες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο, καταδικάζοντας "κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών".

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου προστίθεται πως "τα γεγονότα αυτά, στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ, είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των δημοτών μας, τη δημοτική μας αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο, ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος".

Αφορμή για την ένταση στάθηκε η φοίτηση προσφύγων στο 1ο Δημοτικό της περιοχής, θέμα για οποίο συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Ωραιοκάστρου. Παράλληλα, βρισκόταν σε εξέλιξη αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών.

Τα μέλη των δύο ομάδων διαπληκτίστηκαν και πιάστηκαν στα χέρια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Μάλιστα, μέλη της ομάδας των ακροδεξιών κρατούσαν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες, ενώ φέρονται να φώναξαν στους αντιεξουσιαστές «χαιρετίσματα στον Φύσσα», επαναλαμβάνοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Εφετείο Αθηνών.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οι ανέξοδες αντιρατσιστικές κορώνες της κυβέρνησης δεν επαρκούν

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε ότι η συγκέντρωση ακροδεξιών στοιχείων, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, έξω από το δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη.

"Η πρόσβαση των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο πρέπει να είναι απρόσκοπτη. Η διασφάλιση της είναι υποχρέωση όλων μας. Η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Η αστυνομία δεν μπορεί να έχει ρόλο απλού παρατηρητή" τονίζεται στην ανακοίνωσή της.

"Οι ανέξοδες αντιρατσιστικές κορώνες της κυβέρνησης δεν επαρκούν. Οι ρατσιστικές εκδηλώσεις μίσους οφείλουν να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες. Η εφαρμογή της αντιρατσιστικής νομοθεσίας είναι μονόδρομος", καταλήγει η ανακοίνωση.