X

Βαγενά: ερώτηση στην Βουλή μετά την αποτέφρωση Κηλαηδόνη στο εξωτερικό

Τι αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ημέρες μετά το «αναγκαστικό ταξίδι» της σορού του συντρόφου της σε άλλη χώρα για να αποτεφρωθεί.

Ant1news

"Κενό γράμμα" παραμένει η σύσταση και λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης μετά το νόμο που ψηφίστηκε το 2016 αναφέρει η Άννα Βαγενά λίγες μόλις ημέρες μετά το θάνατο του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη, που είχε εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρωθεί η σορός του, κάτι που έγινε, αλλά αναγκαστικά αφού η σορός του μεταφέρθηκε σε χώρα του εξωτερικού.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με επίκαιρη ερώτηση της προς τον υπουργό Εσωτερικών σημειώνει ότι αρκετοί Δήμοι, όπως οι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Βόλου, Μαρκόπουλου κ.ά. έχουν προσπαθήσει να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια, αλλά οι προσπάθειές τους δεν έχουν ευοδωθεί λόγω της έντονης αντίδρασης εκκλησιαστικών αρχών και ομάδων πίεσης των τοπικών κοινωνιών.

Ως μοναδική λύση, επισημαίνει, είναι η αποστολή της σορού στο εξωτερικό, με τον πλησιέστερο διαθέσιμο χώρο να εντοπίζεται στη Σόφια της Βουλγαρίας με συνέπεια, πέραν της οικονομικής, συναισθηματικής και ψυχικής επιβάρυνσης να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι οικείοι του θανόντος να πέσουν θύματα κυκλωμάτων εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου.