X

“Σκουπιδότοπος” η Θεσσαλονίκη επειδή ξεμένουν από… καύσιμα τα απορριμματοφόρα

Αυξάνεται ο όγκος των σκουπιδιών στους κάδους και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών

Ant1news


“Λόφοι” απορριμμάτων δημιουργούνται στα πεζοδρόμια της Θεσσαλονίκης, τα τελευταία 24ωρα και η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα

Αιτία, σύμφωνα με το voria.gr, η περιορισμένη προμήθεια καυσίμων για τα απορριμματοφόρα, εξαιτίας του μπλόκου από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο πρώτο ένταλμα πληρωμής.

Η επίτροπος δεν εγκρίνει το ένταλμα, ο προμηθευτής συνεχίζει να δίνει περιορισμένες ποσότητες καυσίμων στο δήμο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος των σκουπιδιών στους κάδους και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μέρα που περνά τα απορριμματοφόρα που κυκλοφορούν για την αποκομιδή λιγοστεύουν. Το πρωί της Τρίτης κυκλοφόρησαν 10 αντί 19 απορριμματοφόρα, στην ανακύκλωση αντί για 8 οχήματα βγήκε μόνο 1, όπως, επίσης, ένα όχημα αντί για 6 και για την περισυλλογή ογκωδών αντικειμένων.

«Υπάρχει πρόβλημα με το πετρέλαιο, το οποίο έχει επιδεινωθεί. Σήμερα είναι απελπιστική η κατάσταση, σε σύγκριση με χθες. Σήμερα πάνε τα εντάλματα, ελπίζω να εγκριθούν από την επίτροπο. Ο προμηθευτής έδωσε την Κυριακή κάποιες λίγες ποσότητες, αλλά είναι πολλά τα λεφτά που δεν έχει εισπράξει», δήλωσε στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.