X

Τσακαλώτος: Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές

Με μια φράση του Μαρκ Τουέιν απαντά στους κύκλους της ΝΔ που έκαναν για "περίεργη αφωνία" από εκείνον και τον Γ. Χουλιαράκη.

Ant1news

Στους κύκλους της ΝΔ που έκαναν λόγο για «περίεργη αφωνία» του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη μετά την συνεδρίαση και την απόφαση του Eurogroupαπαντά μέσω της «Εφ.Συν.» ο Υπουργός Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει ίχνος αληθείας σε όσα διακινούνται» λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και χρησιμοποιώντας μια φράση του Μαρκ Τουέιν προσθέτει: «Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές». Με αυτή τη φράση ο σπουδαίος Αμερικανός συγγραφέας είχε απαντήσει, το 1897 σε μια βρετανική εφημερίδα η οποία έγραψε ολόκληρο επικήδειο για τον υποτιθέμενο θάνατό του.

Υπενθυμίζεται πως χθες κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ότι «δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί Τσακαλώτος – Χουλιαράκης είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα».

ΝΔ:για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το Eurogroup

Επίθεση στον Υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε εκ νέου η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει, επιτέλους, να πάψει να προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει καλά τα ελληνικά».

«Του επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συζητήθηκε για τη χώρα μας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας» σχολιάζει η ΝΔ.

Ο Βασίλις Κικίλιας, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, απαντά στον Υπουργό Οικονομικών:«αφού αρέσει στον κ.Τσακαλώτο ο Μάρκ Τουέιν, ας διαβάσει και αυτή τη ρήση του: "Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια"».

 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να πληροφορηθεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση σε κρίσιμα ζητήματα της αξιολόγησης, όπως το αφορολόγητο και οι περικοπές των συντάξεων, κάνοντας παράλληλα λόγο για σιωπή Τσακαλώτου μετά το Eurogroup.

«Αν δεν θες να μιλήσεις για την ουσία, χρησιμοποίησε κάτι που έχω πει». Θα μπορούσε να είναι τσιτάτο του Μαρκ Τουέιν για τον Τσακαλώτο, σχολίασε στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.