X

Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους - Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ η Αθήνα

Αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ποιοι δρόμοι είναι «μπλοκαρισμένοι».

Ant1news

 

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώνονται από το πρωί στις κεντρικές λεωφόρους της Αττικής, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται αυτή την ώρα στις λεωφόρους Συγγρού, Βασιλίσσης Σοφίας, Μεσογείων, Κηφισίας, στην οδό Πειραιώς, καθώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Οι πολίτες, που πρέπει να οπλιστούν με υπομονή σήμερα, μπορούν να ενημερώνονται για την κίνηση στους δρόμους από το site της Ελληνικής Αστυνομίας, (www.hellenicpolice.gr), όπου υπάρχει συνεχής πληροφόρηση.

Οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με 24ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από σήμερα Πέμπτη, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι 24ωρες απεργίες θα πραγματοποιηθούν - εκτός από σήμερα -  την Τετάρτη 1 Μαρτίου και Παρασκευή 3 Μαρτίου. «Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες» υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

«Η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα «κρυφά» σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.