X

Κουρουμπλής και Μπακογιάννη στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Δεν υπάρχει τώρα αφήγημα για εκλογές είπε ο Κουρουμπλής. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα ξεκαθάρισε η Μπακογιάννη.

Ant1news

«Κάθε εχέφρων άνθρωπος συμφωνεί στην λογική ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Απαντώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε «από σήμερα το επιτελείο που διαπραγματεύεται δουλεύει ακατάπαυστα  ώστε το επόμενο τριήμερο ώστε την Τρίτη να είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις συζητήσεις, με βάση την πολιτική διαπραγμάτευση που έδωσε το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η όλη προσπάθεια», καταλήγοντας ότι «ως τις 20 Μαρτίου η ιστορία αυτή θα κλείσει για να κινηθεί με τους ρυθμούς που πρέπει η ελληνική οικονομία».

«Θα ευχόμουν να κλείσει η αξιολόγηση στις 20 Μαρτίου, αλλά επειδή εγώ παρακολουθώ τον Πρωθυπουργό, έχει πει διάφορες ημερομηνίες. Σήμερα ήταν εξαιρετικά άτοπος ο τρόπος που παρουσιάστηκε στην Βουλή για να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φαίνεται ότι του έχει γίνει εφιάλτης», απάντησε η Τομεάρχης Οικονομικών και Ανάπτυξης της ΝΔ,Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αφού ανέφερε μια σειρά από ανοιχτά μέτωπα για τα οποία, όπως είπε, δεν έχει δοθεί λύση από την Κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «ο τρόπος που διαπραγματεύτηκαν δεν απέδωσε και δεν πέτυχαν κανέναν από τους σκοπούς τους στο Eurogroup.  

Απαντώντας στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι η εκπρόσωπος της ΝΔ «αγνοεί σκοπίμως ότι πέρσι το ΔΝΤ ζητούσε μέτρα 5 δις και η Κυβέρνηση δεν τα δέχθηκε. Τώρα πάλι το Ταμείο ζητούσε μέτρα 4,5 δις και πάλι η Κυβέρνηση δεν τα δέχθηκε και τώρα μέσα από μια πολιτική και ποιοτική διαπραγμάτευση δέχονται ότι για κάθε μέτρο θα υπάρχει και άλλο ένα μέτρο που θα μπορεί να βοηθήσει την χώρα να περπατήσει», συμπληρώνοντας ότι «δεν υπάρχει τώρα αφήγημα για εκλογές», απαντώντας έτσι και σε όσα δήλωσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας κάλεσε την αντιπολίτευση «να κάνει μια υπέρβαση και να στοιχηθεί στην προσπάθεια της Κυβέρνησης, αυτό θα το προσμετρούσε ο λαός την ώρα των εκλογών».

Η αντιπαράθεση των εκπροσώπων Κυβέρνησης και ΝΔ επεκτάθηκε στην συνάντηση Μητσοτάκη – Σόιμπλε στο Βερολίνο, αλλά και τα επερχόμενα μέτρα, που όπως είπε η Ντόρα Μπακογιάννη δεν μπορούν να υπερψηφιστούν από την Νέα Δημοκρατία, καθώς πλήττουν ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Απαντώντας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιτέθηκε στην ΝΔ διότι, όπως είπε, όταν είχε την διακυβέρνηση της χώρας δεν προώθησε μεταρρυθμίσεις για τις οποίες τώρα πιέζει, ενώ η συζήτηση έκλεισε με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δίνουν προβάδισμα στην ΝΔ, ακόμη και με διπλάσιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.