X

Κυβερνητική ομολογία για επιβαρύνσεις νοικοκυριών και θετικά μέτρα υπό αίρεση

"Ανατροπή" απο τις παραδοχές Χουλιαράκη. Ο Σπίρτζης "τάζει" 14η σύνταξη. Μαίνεται η πολιτική κόντρα. "Καμπανάκια" απο Στουρνάρα.

Ant1news

Σε παραδοχή ότι όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup θα έχουν και αρνητικές επιπτώσεις σε κάποια νοικοκυριά, προχώρησε ο Γιώργος Χουλιαράκης, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ο οποίος ομολόγησε και ότι τα αντίμετρα για τις περικοπές εισοδημάτων και την αύξηση φόρων θα ισχύουν υπό την αίρεση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων.

Ο Χρήστος Σπίρτζης πάντως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Κυβέρνηση θα μπορέσει να δώσει όχι μόνο 13η αλλά και 14η σύνταξη.

Παράλληλα μαίνεται η σκληρή κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για τις αποφάσεις του  Eurogroup, με τον Πρωθυπουργό να κάνει λόγο για έντιμο συμβιβασμό, ενώ απο την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά εκλογές.

Η υφυπουργός Οικονομίας, Κατερίνα Παπανάτσιου, προανήγγειλε την μείωση του αφορολόγητου, αλλά υποστήριξε πως αυτή θα είναι μικρότερη για όσους έχουν παιδιά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη του, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με όσα υποστηρίζει για τη συμφωνία, υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.

Με νέα παρέμβαση του, ο Γιάννης Στουρνάρας, στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου ότι πρέπει να κλείσει το ταχύτερο η αξιολόγηση, ώστε να μην ανακοπεί η πορεία της εθνικής οικονομίας, την ώρα πάντως που το γερμανικό περιοδικό Spiegel "βλέπει στον ορίζοντα" και το 4ο μνημόνιο  

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch από την πλευρά του πάντως, εμφανίζεται αισιόδοξος για εκταμίευση της δόσης ακόμη και χωρίς το Νομισματικό Ταμείο

Εν μέσω όλων αυτών, οι επικεφαλής των κλιμακίων επιστρέφουν στην Ελλάδα για να αρχίσει ξανά από την Τρίτη η διαπραγμάτευση, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν σκοπεύουν να μείνουν στην Αθήνα πάνω από μία εβδομάδα.