X

Απόκριες: κορύφωση του καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα (βίντεο)

Σε ξέφρενους ρυθμούς και με απόλυτο κέφι κορυφώθηκε ο εορτασμός του καρναβαλιού σε όλη τη χώρα. Δείτε βίντεο από την περιφέρεια.

Ant1news

Από την Πάτρα μέχρι το Ρέθυμνο, από την Ξάνθη μέχρι την Εύβοια, χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύθηκαν σήμερα στους δρόμους και με περισσό κέφι γιορτάστηκε σήμερα ο «Βασιλιάς Καρνάβαλος» σε όλη τη χώρα.

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα διασκεδάζοντας επισκέπτες και κατοίκους των πόλεων της περιφέρειας, που βρήκαν την ευκαιρία να ξεδώσουν, σήμερα, τελευταία μέρα της Αποκριάς.

Ξεφάντωμα στην Πάτρα

Με τον βασιλιά Καρνάβαλο να ηγείται της πολύχρωμης παρέλασης στην Πάτρα άρχισε το μεγάλο ξεφάντωμα. Η σάτιρα , ο προβληματισμός , η φαντασία , όλα αποτυπώθηκαν στα εντυπωσιακά άρματα και στις ομάδες που τα ακολουθούσαν. Η έκσταση του Καρναβαλιού αγνόησε τα τερτίπια του καιρού και όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, στο χορό.

 

Στο Ρέθυμνο ο «Τραμπ»

Ο πλανητάρχης με τη συνοδεία του, ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους καθώς διέσχιζε του δρόμους του Ρεθύμνου. Με το πούρο και την  ελκυστική συντροφιά του πάνω στο άρμα  κάνει τραμπάλα με το φιμωμένο άγαλμα της Ελευθερίας. Ατελείωτο κέφι στην Κρήτη, με χορό, τραγούδι, μεταμφιέσεις που κατάφεραν να υλοποιήσουν κάθε απίθανη ιδέα .

«Βούλιαξε» η Ξάνθη, ξέφρενο καρναβάλι στην Καλαμάτα

Χιλιάδες λάτρεις του Καρναβαλιού έδωσαν ραντεβού στη Ξάνθη ενώθηκαν σε μια μεγάλη παρέα και δημιούργησαν πολύχρωμες εικόνες που εντυπωσιάζουν και μαγεύουν.

 

Μικροί και μεγάλοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Καλαμάτας για να δουν την εντυπωσιακή παρέλαση. Η γιορτή μοιάζει να μην έχει τέλος. Η ξεγνοιασιά ξορκίζει το γκρίζο της καθημερινότητας και σκορπά τη χαρά.

Η «Βενετία» στο Ναύπλιο

Βενετσιάνικο Καρναβάλι στο Ναύπλιο . Ξυλοπόδαροι, μαγικές εξωπραγματικές  φιγούρες υπό τους ήχους της ταραντέλας, παρασύρουν τους επισκέπτες σε ένα ξεχωριστό παραμυθένιο ταξίδι.

Το μεγάλο καρναβάλι της Αττικής

Περισσότεροι από 5000 καρναβαλιστές και 20 άρματα  διέσχισαν  την οδό Φλέμινγκ στο Δήμο Ρέντη και χάρισαν μοναδικές στιγμές στους χαράς και κεφιού.

Καρναβάλι στα νερά της Χαλκίδας

Κοσμοσυρροή στη Χαλκίδα για ένα καρναβάλι στο Νερό, με πειρατές, μάχες στη θάλασσα και κυνήγι θησαυρών .