X

Βίντεο: ετοιμάζεται το Apple Park του Στιβ Τζομπς

Το όνειρο του ιδρυτή του κολοσσού της τεχνολογίας παίρνει σάρκα και οστά και ένα βίντεο από drone μας δείχνει γιατί πρέπει να τον σεβόμαστε ακόμα.

Ant1news

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη λειτουργία των νέων γραφείων της Apple τα οποία είχε οραματιστεί ο Στιβ Τζομπς.

Η εταιρεία έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η πρόοδος των εργασιών των γραφείων στην κοιλάδα της Σάντα Κλάρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Το όνομα των γραφείων, που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 12.000 ανθρώπους, είναι Apple Park, ενώ το αμφιθέατρο που ετοιμάζεται μέσα εκεί θα ονομαστεί Steve Jobs Theatre προς τιμήν του ιδρυτή της εταιρείας.

Το υπερσύγχρονο κτήριο θα διαθέτει κέντρο επισκεπτών, δημόσια καφετέρια, ερευνητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήριο για τους εργαζόμενους και Apple Store, ενώ το αμφιθέατρο θα έχει χωρητικότητα 1000 θέσεων.

Η μετακίνηση του προσωπικού στις νέες εγκαταστάσεις θα διαρκέσει έως και έξι μήνες, ενώ η ολοκλήρωση του χώρου αναμένεται το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

 

Κι αν οι υποδομές εντυπωσιάζουν, το ίδιο ισχύει και για τον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θα διαθέτει γρασίδια και 9.000 δένδρα ανθεκτικά στην ξηρασία της περιοχής.

Οι εγκαταστάσεις στο σύνολό τους θα ηλεκτροδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για το λόγο αυτόν η στέγη του κτηρίου αποτελείται από φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 17 MW. Από εκεί άλλωστε απέκτησε και το παρατσούκλι «Spaceship».

Επιπλέον το κτήριο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο που θα χρησιμοποιεί φυσικό εξαερισμό και για το λόγο αυτόν τους εννέα μήνες του χρόνου δεν θα έχει ανάγκη από θέρμανση ή ψύξη.

 

«Το νέο campus της Apple θα είναι το ωραιότερο κτήριο στον κόσμο και θα το επισκέπτονται για λίγες δόσεις έμπνευσης ακόμα και οι φοιτητές της αρχιτεκτονικής», είχε πει κάποτε ο Στιβ Τζομπς.

Τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, σημειώνει  ότι, «το όραμα του Τζομπς για την Apple θα μας εμπνέει για πολλά χρόνια ακόμα. Ελπίζουμε το Apple Park να αποτελέσει το εργαστήριο καινοτομίας των επόμενων γενεών».