X

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας

Ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης στο Καλημέρα Ελλάδα. Τι λέει ο ειδικός Π.Μαδιάς στον ΑΝΤ1. Τραγική φιγούρα ο πατέρας.

Ant1news

Ο 41χρονος πατέρας με καταγωγή από την Πτολεμαΐδα είναι η τραγικότερη φιγούρα του τροχαίο δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και πανελλήνιο σοκ.

Ο πατέρας και σύζυγος του 3χρονου αγοριού και της 33χρονης που απανθρακώθηκαν μέσα στο όχημά τους, την ώρα που είχε σταματήσει για να πάει στην τουαλέτα, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση σοκ.

Όπως περιέγραψε ο Λουκάς Σύρος, πυρονόμος και επικεφαλής της επιχείρησης απεγκλωβισμού, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα, «από την εικόνα που είδαμε με το που φτάσαμε, καταλάβαμε αμέσως αυτό που βλέπει όλο το πανελλήνιο. Εμείς βέβαια αν και σκεπτόμενοι τον πόνο των οικείων ανθρώπων, προσπαθούμε να παραμερίσουμε τα συναισθήματά μας για να κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται την δουλειά μας».

«Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι τον βρήκε. Ο πατέρας ήταν η τραγική φιγούρα», είπε περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας την ώρα που έφτασε εκεί η Πυροσβεστική.

Για το λόγο αυτόν άλλωστε, οι αστυνομικοί δεν τον έχουν πιέσει για να καταθέσει, σεβόμενοι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το μόνο που εκφράζει είναι η απορία και το σοκ το οποίο βιώνει.

 

Ο 41χρονος ανέφερε πως βρισκόταν στην πρώτη τουαλέτα, όπως μπήκε στο κτίριο, όταν ξαφνικά ένοιωσε ένα δυνατό «σεισμό» που ταρακούνησε το κτίριο, έναν ισχυρό κρότο. «Κατάλαβα ότι κάτι πολύ κακό είχε συμβεί. Οι τουαλέτες ζώστηκαν στον καπνό και στις φλόγες. Έτρεξα αμέσως έξω να δω τι είχε γίνει. Βλέποντας τα συντρίμμια, τρομοκρατήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω» είπε στους αστυνομικούς.

Λίγο αργότερα περιέγραψε μερικές εικόνες της τραγωδίας, αφού ψάχνοντας ανάμεσα στις λαμαρίνες κατάλαβε την απώλεια των αγαπημένων του προσώπων. Η απόγνωσή του, άλλωστε, είναι εμφανής μέσω των βίντεο που έχουν καταγραφεί την ώρα της τραγωδίας.

Οι σοροί των αγαπημένων του βρίσκονται στην Αθήνα, για την απαραίτητη νεκροψία – νεκροτομή, ενώ οι κηδείες τους θα τελεστούν αύριο στην Πτολεμαΐδα, από όπου κατάγονταν.

Η τριμελής οικογένεια είχε πρόσφατα μετακομίσει στην Αθήνα, λόγω της δουλειάς του πατέρα και πήγαιναν στην Πτολεμαΐδα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η οικογένεια των θυμάτων και οι κάτοικοι της πόλης αδυνατούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί, ενώ ενδεικτική είναι η αποχαιρετιστήρια αφιέρωση που έκανε η αδελφή της 33χρονης στο Facebook.

 

Αναζητώντας τα αίτια της τραγωδίας

Οι πρωτοφανείς εικόνες που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας στο 83ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας κάνουν το γύρο του κόσμου, αποτελώντας παράλληλα εργαλείο των ειδικών για την εύρεση απαντήσεων σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας.

Η υπερβολική ταχύτητα της Πόρσε, που οδηγούσε ο 23χρονος γιος γνωστού επιχειρηματία με συνοδηγό έναν 24χρονο φίλο του, είναι το μόνο μέχρι στιγμής δεδομένο, με τα υπόλοιπα σενάρια να μένουν ανοιχτά.

 

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτη Μαδιά, που μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα, εξετάζονται όλες οι παράμετροι, μεταξύ των οποίων οι καιρικές συνθήκες την ώρα του δυστυχήματος, η κατάσταση της Πόρσε που εξετράπη της πορείας της και άλλα.

 

Ο ίδιος έχει ήδη μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας, όπου διαπίστωσε ότι, «οι λωρίδες επιβράδυνσης και επιτάχυνσης είναι σωστά κατασκευασμένες».

 

Επιπλέον, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει απασχολήσει αναφορικά με την παλαιότητα των ελαστικών στο πολυτελές όχημα, διατήρησε τις επιφυλάξεις του, λέγοντας ότι, «δεν ξέρουμε αν τα ελαστικά του 2006 είναι από το ίδιο ή άλλο όχημα».