X

Σήμερα το τελευταίο αντίο στα δύο θύματα της τραγωδίας

Σε κατάσταση σοκ ο τραγικός πατέρας και οι οικογένειες των δύο νεαρών θυμάτων. Δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα. «Καμπανάκι» για την παιδεία μας στην κυκλοφοριακή αγωγή.

Ant1news

Στις 12:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης στην Πτολεμαΐδα παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η 33χρονη Αποστολία και ο 3χρονος γιος της, που βρήκαν φριχτό θάνατο όταν η μοιραία Πόρσε τους χτύπησε στο 83ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, κηδεύονται στη γενέτειρά της.

Τραγική φιγούρα ο Υπάτιος Πατμάνογλου, που βίωσε πραγματικά τη φρίκη, όταν βγαίνοντας από την τουαλέτα, στην οποία είχε σταματήσει, είδε νεκρούς τη γυναίκα και το μωρό του. Όπως ο ίδιος περιέγραψε τα δευτερόλεπτα αυτά μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν είχε καταλάβει καν τι συνέβη, μέχρι που βγήκε και είδε ότι είχε ξεκληριστεί η οικογένειά του.

Μάλιστα, βγαίνοντας από την τουαλέτα, πήγαινε να πει στη γυναίκα του «κοίτα τι πήγα να πάθω». Βλέποντας  όμως το όχημα, ήξερε ότι η γυναίκα και ο γιος του ήταν νεκροί, ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, «πήγα και τους έδωσα το τελευταίο φιλί».

Όπως είπε, βλέπει ξανά και ξανά το βίντεο της σύγκρουσης, προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβη.

Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, από την άλλη, συλλυπήθηκε τις οικογένειες των δύο νεαρών, του γιου του ιδιοκτήτη της εταιρείας Jumbo και του φίλο του, που επέβαιναν στο πολυτελές αυτοκίνητο. Το απόγευμα της Τρίτης, με ανακοίνωσή της, η οικογένεια του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη τόνισε ότι «καλείται να διαχειριστεί το αδιανόητο» και εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες όλων των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, κι ένα χρόνο μετά το τροχαίο με θύμα τον Παντελή Παντελίδη, που επίσης συγκλόνισε το πανελλήνιο, σημαίνει και πάλι το «καμπανάκι» του κινδύνου αναφορικά με την κυκλοφοριακή αγωγή των Ελλήνων. Η παρέμβαση του «Ιαβέρη» στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, θα πρέπει να ακουστεί με προσοχή.

Οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του τροχαίου στη Θήβα, που στοίχισε τη ζωή των τεσσάρων ανθρώπων. Το μόνο δεδομένο αυτήν τη στιγμή είναι η ιλιγγιώδης ταχύτητα με την οποία κινείτο το πολυτελές όχημα του νεαρού.

Τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι Αρχές είναι πολλά και στο μικροσκόπιο των εμπειρογνωμόνων μπαίνει καταρχήν η κατάσταση του οχήματος που προκάλεσε την τραγωδία, εν αναμονή και των τοξικολογικών εξετάσεων των θυμάτων.

Παράλληλα, ο 41χρονος πατέρας δίνει μία άλλη διάσταση ισχυριζόμενος ότι ενδέχεται ένα δεύτερο όχημα, με βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο σταμάτησε κι έκανε όπισθεν τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα, ίσως να εμπλέκεται στο τροχαίο. Όμως, όπως ο ίδιος τονίζει, δεν είναι σίγουρος για την εμπλοκή του.