X

Καμμένος: οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν αφορολόγητο στα 6500 ευρώ

Έριξε τους τόνους απέναντι στον Φίλη ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ που τόνισε ότι η ΚΟ του κόμματος είναι αρραγής και θα ψηφίσει τα μέτρα.

Ant1news

Για όλους και για όλα μίλησε ο Πάνος Καμμενος σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγο μετά τον καυγά του με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα.

Με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε «απειλήσει» αρχικά να καταθέσει ο Νίκος Φίλης, ο υπουργός Άμυνας που θα έχει απέναντι του στην επιτροπή Εξοπλισμών τον πρώην υπουργό Παιδείας, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους.

 «Καλύτερα που μπήκε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών ο Φίλης. Είναι πλέον περιορισμένες οι διαδικασίες και δεν υπάρχει περιθώριο αδιαφάνειας στα εξοπλιστικά. Προτιμώ και εγώ ο ίδιος να υπάρχει έλεγχος και να ακούγονται κι οι απόψεις. Οι αρχηγοί θα έρθουν θα μιλήσουν και θα εισηγηθούν, θα μιλήσει και ο Φίλης και θα δούμε ποιος θα πείσει ποιον. Δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω καμία κόντρα. Έχω καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό, έχουμε τις διάφορες μας αλλά ο καθένας κρατάει τις θέσεις του και στις διαφωνίες επίσης τα βρίσκουμε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση».

Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πάνος Καμμένος  επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για το «όχι» σε μέτρα και αντίμετρα.

 «Είναι λάθος η πολιτική της ΝΔ. Έπρεπε να πει την ψηφίζω και πιέζω την κυβέρνηση να την εφαρμόσει. Δεν γίνεται από τη μία να ζητεί να τελειώσει το δυνατόν πιο γρήγορα η αξιολόγηση και μετά να λέει δεν ψηφίζω. Ήταν καλύτερη η πολιτική Μεϊμαράκη όταν ήταν αρχηγός στη ΝΔ», είπε και χαρακτήρισε παρά φύση τη συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.

«Νέο στέλεχος της ΝΔ που θα κάνει την ανανέωση είναι ο γιος του Παπαντωνίου ρε παιδιά; Δεν το ξέρω το παιδί αλλά δεν είναι ενδιαφέρον για τη ΝΔ να τον διαφημίζουν ως Παπαντωνίου και όχι ως επιστήμονα;», διερωτήθηκε ως προς τα ανοίγματα της Πειραιώς.

Σε ότι αφορά στο κλείσιμο της αξιολόγησης αφού διαβεβαίωσε ότι η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ είναι αρραγής, σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ είναι πιο ελαστικοί σε μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου στα 6.500 ευρώ , στις ιδιωτικοποιήσεις, στα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις.

Εξαπέλυσε νέες βολές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως θα πρέπει να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες όσον αφορά την υπόθεση Σκαραμαγκά, ενώ σχολίασε με χιούμορ τόσο το εξάμηνο Βαρουφάκη όσο και τις αναφορές Φίλη στο βρώμικο ΠΑΣΟΚ και την απάντηση Γεννηματά.

«Είναι σαν να αναπολείς τι έχεις κάνει λάθος σε ένα γάμο, άστα να πάνε στο διάολο», είπε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη, ενώ για τις … βρωμιές, απάντησε, «εμείς δεν βρωμάμε, πλενόμαστε κάθε μέρα».