X

Παναγιωτάκης στους θεσμούς: έως τον Ιούνιο οι δύο θυγατρικές της ΔΕΗ με πελατολόγιο προς πώληση

Το σχέδιο της ΔΕΗ για το άνοιγμα της αγορά ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασε ο πρόεδρος της εταιρίας στους δανειστές. Και νέες συναντήσεις την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ant1news


Του Νίκου Ρογκάκου

Το σχέδιο της ΔΕΗ για τη σύσταση των δυο θυγατρικών εταιριών με πελατολόγιο ώστε να πωληθούν σε ανταγωνιστές της παρουσίασε στους θεσμούς ο πρόεδρος της εταιρίας Εμμανουήλ Παναγιωτάκης παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Η συνάντηση διήρκησε μιάμιση ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση του προέδρου, ενώ αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθούν και νέες συναντήσεις με περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες με τη συμμετοχή και του κ Παναγιωτάκη.

Χωρίς βέβαια οι δανειστές να δεσμευτούν σε τίποτα ρώτησαν, λένε οι πληροφορίες, τον πρόεδρο της ΔΕΗ γιατί δεν ανοίγει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η απάντηση που έδωσε ήταν πως το 21% των πελατών της έχει οφειλές και το 6% είναι ευάλωτοι καταναλωτές με αποτέλεσμα να μην μετακινούνται αυτές οι κατηγορίες.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σημειώνοντας στους δανειστές πως η εταιρία θέλει να συνεργαστεί με τους ανταγωνιστές της και να διαμορφώσουν από κοινού το πελατολόγιο των δυο θυγατρικών.

Η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν συγκροτηθεί οι δυο θυγατρικές εταιρίες, ενώ σήμερα επιλέχθηκε  η PWC ως σύμβουλος για το έργο αυτό. Πηγές αναφέρουν ότι οι θεσμοί αναγνώρισαν πως τα ΝΟΜΕ δεν είναι ο αυτοσκοπός αλλά το μέσο για το άνοιγμα της αγοράς.