X

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις Ξυδάκη για “τριτοκοσμική” ΕΡΤ

Αντιπαράθεση και πόλεμο ανακοινώσεων προκάλεσαν οι αιχμηρές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ από τους Δελφούς.

Ant1news

Της Φαίης Χρυσοχόου

Φωτιές στην ΕΡΤ άναψαν οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, για τη σημερινή της εικόνα . Ο κ. Ξυδάκης, μάλιστα, δεν παρέλειψε να αποκαλέσει το σύνολο των δημοσιογράφων «εξευτελισμένους» και «μισογύνηδες».

Οι χαρακτηρισμοί του κ. Ξυδάκη για «τριτοκοσμική ΕΡΤ» προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, ο οποίος είπε πως του προκάλεσαν «θλίψη, προσωπική απογοήτευση και πλήθος ερωτηματικών».

Στην ανοιχτή επιστολή του, ο κ. Τσακνής υπογραμμίζει ότι ο κ. Ξυδάκης, ακόμη και από θέση ευθύνης, δεν είχε αναφερθεί στην υποβαθμισμένη, όπως χαρακτηρίζει σημερινή εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης.

«Υπήρξες Υπουργός Πολιτισμού εννέα μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Τεράστια η ευθύνη σου λοιπόν στην περίπτωση αυτής της ... κατρακύλας του Οργανισμού που επόπτευες. Ούτε ίχνος αυτοκριτικής δεν άκουσα να συνοδεύει αυτήν την ισχυρή σου δήλωση. Προς τι λοιπόν η τόσο συχνή παρουσία σου, ως εκπροσώπου του “Πρώτου Κόσμου”, στα τηλεοπτικά πάνελ αυτού του τριτοκοσμικού καναλιού; Ρητορικό το ερώτημα. Δεν περιμένω απάντηση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσακνής.

Στον πόλεμο για την εικόνα της ΕΡΤ μπήκε και η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι η ομολογία Ξυδάκη δείχνει την καθεστωτική αντίληψη της Κυβέρνησης.  

Για παραπληροφόρηση κατηγόρησε τη ΝΔ ο Νίκος Ξυδάκης, σε απαντητική του δήλωση. «Τα δάκρυα τους για την ΕΡΤ, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, δεν τα πιστεύει κανείς» πρόσθεσε.

Πάντως, ο Νίκος Ξυδάκης αποδέχτηκε τη σχετική πρόσκληση από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή και θα δώσει διευκρινήσεις τη Δευτέρα σε πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.