X

«Η Πόρσε διένυσε 44 μέτρα μόλις σε 8 δέκατα του δευτερολέπτου»

Τι αποκαλύπτει έρευνα πραγματογνώμονα για το φριχτό δυστύχημα στο πάρκινγκ της Αθηνών- Λαμίας.

Ant1news


Με ταχύτητα 198 χλμ/ώρα συγκρούστηκε η Porsche 911 με το αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου, την περασμένη Κυριακή, στο  πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας , όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι

Το σπορ αυτοκίνητο χρειάστηκε μόλις οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου για να διανύσει τα 44 μέτρα του χώρου στάθμευσης , όπως αποκαλύπτει η έρευνα του πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά, που δημοσιοποίησε ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

«Οι χρόνοι εκμηδενίζονται όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες ταχύτητες. Είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει», τονίζει ο πραγματογνώμονας.

Ο κ. Μαδιάς,  κατά την αυτοψία στο πάρκινγκ, βρήκε, 120 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης προφυλακτήρα , τον οποίο εν συνεχεία ταυτοποίησε, βάσει των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του, με τον προφυλακτήρα που «φοράει» Porsche 911 .

‘Όπως εξηγεί στην εκθεσή του ο πραγματογνώμονας: «Το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από το ακραίο δεξιό τμήμα του οπίσθιου προφυλακτήρα της Πόρσε, πιθανότατα τη στιγμή την οποία έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό του και η περίμετρος του ελαστικού καταστράφηκε, δημιουργώντας έκκεντρη βίαια πρόσκρουση στο εσωτερικό τμήμα του προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα ο προφυλακτήρας να ξεκουμπώσει και να αποξηλωθεί το οπίσθιο ακραίο δεξιό τμήμα αυτού και σε συνδυασμό με την αντίσταση του αέρα και την αρχική ταχύτητα του οχήματος να αποκολληθεί σε απόσταση 120 μέτρων πριν από την είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ, στιγμή κατά την οποία ο οδηγός έχασε παντελώς τον έλεγχο».