X

Τα γενέθλια και οι συμβουλές μακροζωίας τριών αιωνόβιων (βίντεο)

Τρεις φίλες 100, 101 και 102 ετών γιόρτασαν σε ένα από τα πιο συγκινητικά πάρτι του διαδικτύου, ενώ είπαν και τα «μυστικά» της μακροζωίας τους.

Ant1news

Τρεις αιωνόβιες γυναίκες που διαμένουν στο ίδιο γηροκομείο γιόρτασαν την Δευτέρα τα γενέθλιά τους με τούρτα, τραγούδια και λουλούδια, ενώ μοιράστηκαν με τους φίλους, τις οικογένειές τους και τους γείτονές τους τα μυστικά της μακροζωίας τους.

Οι τρεις αιωνόβιες γιόρτασαν τα 100ά, τα 101α και τα 102α γενέθλιά τους, κόβοντας τούρτα για τους πάνω από 50 καλεσμένους τους, σε γηροκομείο του Μπρούκλιν.

Οι καλεσμένοι αποθέωσαν τις τρεις γυναίκες, οι οποίες είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ όλοι μαζί τραγούδησαν το «Lift Every Voice and Sing», το οποίο θεωρείται και ο «εθνικός ύμνος των μαύρων». Η καθεμιά από αυτές έδωσε διαφορετική εξήγηση της μακροζωίας της, με τη σούπα κοτόπουλου, να αποτελεί μία εξ αυτών.

Άλλη απέδωσε τη μακροζωία της στην αγάπη και τη φροντίδα από το Θεό. «Ήταν εκεί και με φρόντιζε. Είχα τις άρρωστες μέρες μου, αλλά δεν ήταν ακόμα έτοιμος για μένα», είπε η 102χρονη, η οποία έχει για χόμπι τη μαγειρική, τη ζωγραφική και τις επισκέψεις στα μουσεία.

Η 100χρονη της παρέας, πρώην κομμώτρια και νοικοκυρά, υποστήριξε ότι δεν έκανε καμία ιδιαίτερη διατροφή, που να την οδηγήσει σε έναν αιώνα ζωής. «Δεν έχω κανένα μυστικό, κάνω ό,τι κάνουν όλοι. Τρώω ό,τι πρέπει να φάω και τρώω όλα τα φαγητά», είπε η γυναίκα που έχει 20 εγγόνια και 35 δισέγγονα, ενώ ζει στο γηροκομείο από το 2005.

Σύμφωνα πάντως με τη διεύθυνση του γηροκομείου, το πάρτι δεν έγινε για τον εορτασμό των γενεθλίων, αλλά για τον εορτασμό της αιωνιότητας.