X

Απάτη 770.000 ευρώ: τους υποσχόταν νερό από την Ινδία!

Ένας αδίστακτος απατεώνας από την Θεσσαλονίκη κατάφερε να εξαπατήσει συνολικά 17 άτομα, αποσπώντας τους μυθικό ποσό.

Ant1news

Απίστευτη υπόθεση απάτης εξιχνίασε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με δράστη έναν 50χρονο, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 771.706 ευρώ από 17 πολίτες μέσα σε διάστημα πέντε ετών.

Ο ευφάνταστος… απατεώνας έλεγε στα θύματά του ότι είναι ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας εισαγωγής εμφιαλωμένου μεταλλικού νερού από την Ινδία και ζητώντας τους να επενδύσουν, τους υποσχόταν μεγάλο οικονομικό κέρδος.

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι, από το 2010 μέχρι το 2016 ο δράστης εξαπάτησε συνολικά 17 άτομα, τα οποία επένδυσαν το ποσό των 771.706 ευρώ, αφού τους έλεγε ότι είχε γνωριμίες με ισχυρά πρόσωπα στην Ινδία, ενώ τους υποσχόταν σύναψη συμβάσεων με άλλες αναγνωρισμένες εταιρείες του χώρου.

Για να γίνει πιο πειστικός, ο 50χρονος έδινε «εγγύηση» υπεύθυνη δήλωση από την οποία προέκυπτε η υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας του, ωστόσο η εταιρία τελούσε σε αναστολή διαπραγμάτευσης καθώς δεν υπήρχε επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Καλημέρα Ελλάδα ο ΓΓ Ενημέρωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Αλ.Καλευράς, εκτίμησε ότι, τα θύματα του αδίστακτου δεν… πάσχουν από βλακεία, αλλά από απελπισία.

«Δεν είναι θέμα βλακείας, ο κόσμος ψάχνει εναλλακτικές πηγές για να κερδίσει χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.