X

Στο έλεος της κακοκαιρίας όλη η χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χαλάζι και ισχυροί άνεμοι. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία και πότε θα υποχωρήσει.

Ant1news

Τα «δόντια» του δείχνει πάλι ο καιρός, που αυτήν τη φορά χτυπά με σφοδρές βροχοπτώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

Το νέο κύμα επιδείνωσης ξεκίνησε ήδη από το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή.  Προβλήματα παρουσιάστηκαν στον Σπερχειό, όπου σημειώθηκαν πλημμύρες, ενώ η Κέρκυρα καλύφθηκε από χαλάζι.

Τα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδευτούν τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν και στην κεντρική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, από 8 έως 15 στη δυτική (στην Ήπειρο από 3 έως 14 βαθμούς), στη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 14, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 10 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, έως 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο, από βόρειες διευθύνσεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν μέτριοι 4 -5 μποφόρ, με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων αρχικά ασθενείς με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.