X

Τσίπρας: άριστη η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Σε εφαρμογή "σχέδιο ασπίδα" για πέντε νησιά, ενώ συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Τσαβούσογλου. Τι δήλωσε ο Καμμένος.

Ant1news

Ισχυρό μήνυμα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα έστειλε ο Πρωθυπουργός με δήλωση του στην εκπομπή του ΥΕΘΑ «Με Αρετή και Τόλμη», τονίζοντας ότι η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστη.

«Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις παράγουν και κοινωνικό έργο, τότε γίνεται βέλτιστη η λειτουργία τους και η συνεισφορά τους για τον ελληνικό λαό, για την Ελλάδα, για το κοινωνικό σύνολο, εν γένει. Θέλω να συγχαρώ και την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία και να πω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι άρτια εκπαιδευμένες σε άριστη αποτρεπτική ετοιμότητα, παράλληλα όμως με την έγνοια τους σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης να συνδράμουν στην προσπάθεια της Πολιτείας για να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα αυτές τις κρίσεις, είτε αφορά στην προσφυγική κρίση, που η προσφορά ήταν πράγματι ανεκτίμητη, είτε όμως αφορά και στην καθημερινότητα του πολίτη, στην ποιότητα ζωής. Και σήμερα έχουμε ένα τέτοιο παράδειγμα πάρα πολύ σημαντικό» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. 

 

«Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να κάνω μια δήλωση ως Πρωθυπουργός, σε μια εκπομπή που έχει πολύ μεγάλη ιστορία στην δημόσια τηλεόραση και αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, μια εκπομπή που έρχεται ανανεωμένη, αλλά ανανεωμένες είναι και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μπορούν να συνδράμουν και να συμβάλλουν για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής συνοχής», κατέληξε στην δήλωσή του ο Πρωθυπουργός.

Το σχέδιο "Ασπίδα"

Όπως αποκαλύπτει η real news, το Υπουργείο Άμυνας με το βλέμμα στο στραμμένο στις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο «Ασπίδα».

Ίμια, Ζουράφα, Παναγιά, Φαρμακονήσι και Καστελόριζο, είναι στο επίκεντρο καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές του ΓΕΕΘΑ δεν αποκλείεται εκεί οι Τούρκοι να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.

Την ίδια στιγμή μήνυμα ισχυρού συμβολισμού εξέπεμψαν Ελλάδα και Κύπρος, με την διεξαγωγή κοινής άσκησης ερευνάς και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου.

 

Στην άσκηση, που πραγματοποιήθηκε στην σκιά της απόπειρας προ ημερών των Τούρκων  να δεσμεύσουν παράνομα περιοχές 28 χλμ δυτικά της Πάφου για ασκήσεις, συμμετείχε η 460 Μοίρα Έρευνας και διάσωσης της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ, και από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό η υπερσύγχρονη πυραυλάκατο, «Δανιόλος».

"Λάδι στη φωτιά" ρίχνει ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χθες, προέβη σε νέο παραλήρημα κατά του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου.

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι αν οι Τούρκοι στρατιώτες δεν ήταν ψύχραιμοι θα είχαμε ήδη θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο, «Υπουργό Αμύνης, ρατσιστικού κόμματος που προκαλεί».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας,Πάνος Καμμένος, πιστός στο δόγμα της στρατηγικής ψυχραιμίας έναντι των ψυχολογικών επιχειρήσεων της τουρκικής μονταζιέρας και των επιθετικών δηλώσεων, είχε φροντίσει μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις» να υπενθυμίσει στη γείτονα την πάγια ελληνική θέση.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση, να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα. Προβληματιζόμαστε από τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου που κάνει, τις αντιμετωπίζουμε βάσει του εθνικού σχεδιασμού, αλλά από εκεί και πέρα η εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία ενόψει του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να επηρεάσει τη δική μας στάση», τόνισε κατηγορηματικά ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real ο Πάνος Καμμένος τόνισε οτι οι Έλληνες "θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ισχυρές, έχουν υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση". 

"Σε στιγμές έντασης οι ΥΠΕΘΑ δεν κάνουν δηλώσεις. Διασφαλίζουν σιωπηλά και σοβαρά την αμυντική θωράκιση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα. Δεν επιδιώκουν τη θορυβώδη επικαιρότητα. Το ΥΠΕΞ μιλά και το ΥΠΕΘΑ, εάν του ζητηθεί από τον εκάστοτε Πρωθυπουργό, δρα. Οτιδήποτε άλλο είναι επιπολαιότητα που μπορεί να γίνει επικίνδυνο" τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.