X

Τόσκας: απολύτως δικαιολογημένες οι επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων

Τι είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την εγκληματικότητα αλλά και τον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά.

Ant1news

Απολύτως δικαιολογημένες χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τις πρωινές επιχειρήσεις εκκένωνωσης δύο κτιρίων στην Αθήνα που τελούσαν υπό κατάληψη.

"Το πρώτο κτίριο στου Ζωγράφου, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και το ήθελε για να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικός χώρος" είπε ο Νίκος Τόσκας στο Πρακτορείο FM.

"Οι καταληψίες, περίπου 5-6 άτομα, βρίσκονταν μέσα αρκετό καιρό. Το δεύτερο κτίριο ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και θέλει να το χρησιμοποιήσει για ασυνόδευτα παιδιά. Μέσα στο κτίριο βρίσκονταν πρόσφυγες, οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι σε οργανωμένους χώρους. Όπως καταλαβαίνετε και οι δύο επιχειρήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες" συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσόκας επανέλαβε οτι η εγκληματικότητα υποχωρεί και συμπλήρωσε: "δεν σταματάει ποτέ η δουλειά της αστυνομίας". Πρόσθεσε οτι υπάρχουν σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Ωστόσο, τόνισε ότι παραμένουν σοβαρά προβλήματα με τα ναρκωτικά και την παραβατικότητα.

«Η προτεραιότητα του υπουργείου είναι να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, υπάρχουν περιστατικά μεγάλης εγκληματικότητας υπάρχουν περιοχές προβληματικές, όπως η δυτική Αθήνα που ρίχνουμε βάρος» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενώ αναφερόμενος στην περιοχή Ροτόντα της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλαπλές δράσεις με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η δραστηριότητα των εμπόρων ναρκωτικών.

Για τον ειδικό φρουρό που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί, ο κ. Τόσκας χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός, αλλά, όπως είπε, όπως σε όλους τους χώρους έτσι και στο σώμα της Αστυνομίας υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε. Ωστόσο, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «η αστυνομία κάνει αυτοκάθαρση (...)ο δράστης αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε και από την αστυνομία και από τη δικαιοσύνη».