X

Ειδικός φρουρός: ο τζόγος “όπλισε” το χέρι μου

Τι ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο ειδικός φρουρός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί στην Καστοριά.

Ant1news


Στις Φυλακές Γρεβενών προφυλακίστηκε ο ειδικός φρουρός που σκότωσε τον οδηγό ταξί, την Παρασκευή, στην Καστοριά. Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή, που διέταξε την προφυλάκισή του, υποστήριξε πως ο τζόγος "όπλισε" το χέρι του...

"Είχαμε 4.000 σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τη σύζυγό μου. Τα έχασα όλα σε ηλεκτρονικό τζόγο. Το πρωί της Παρασκευής μου ζήτησε 200 ευρώ. Δεν ήξερα που να τα βρω και αποφάσισα να κάνω ληστεία. Έτσι επέλεξα τον ταξιτζή" φέρεται να είπε ο ειδικός φρουρός. 

Και πρόσθεσε: "μόλις φτάσαμε στο χωράφι τον απείλησα με το πιστόλι. Αντέδρασε, όμως, και κατέβηκε από το ταξί. Τον ακολούθησα και μετά δεν ξέρω τί έπαθα. Τον πυροβόλησα μια φορά στην πλάτη, μία στο στήθος και στο κεφάλι". 

Εντύπωση προκαλεί , ωστόσο, η χρήση του υπηρεσιακού όπλου του, το οποίο σε κάθε περίπτωση – όπως κι έγινε – θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί αμέσως. Η χρήση του όπλου, η επιβίβαση στο ταξί σε σημείο που είχε κάμερες, αλλά και το γεγονός ότι οδήγησε το θύμα σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του πατέρα του, αποτελούν σημαντικά λάθη του 30χρονου, αλλά και σημεία που μπορεί να προδώσουν τη σπασμωδική του απόφαση.

Ο 30χρονος ήταν αυτός που είχε τραυματίσει τον Νίκο Μαζιώτη κατά την επιχείρηση σύλληψής του στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιο του 2014, με το ίδιο 45άρι που σκότωσε τον ταξιτζή. Πρόκειται για το μοναδικό τέτοιου τύπου όπλο στον νομό. Την ίδια ώρα, ο καταδικασμένος για τρομοκρατία δημοσίευσε επιστολή στην οποία, με αφορμή το φριχτό περιστατικό, καταδικάζει την Αστυνομία, το Κράτος και όλους τους θεσμούς.

Η οικογένεια του ειδικού φρουρού σε επιστολή που δημοσιοποίησε απολογήθηκε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 52χρονου οδηγού ταξί.

Η οικογένεια του θύματος ζητεί απαντήσεις για τον άδικο χαμό του. Το μεσημέρι, μέλη της οικογένειας του θύματος μετέβησαν στο σημείο όπου κόπηκε το νήμα της ζωής του δικού τους ανθρώπου και έριξαν στο ποτάμι το χώμα πιυ είχε βαφτεί με το αίμα του δολοφονημένου αυτοκινητιστή, για "να μην πατιέται", όπως ορίζουν οι άγραφοι, εθιμικοί κανόνες.

Το πρωί, συνάδελφοι του ταξιτζή πραγματοποιήσαν συμβολικό αποκλεισμό στα γραφεία του ανακριτή, λίγο αφού μπήκε για να απολογηθεί ο ειδικός φρουρός.