X

Συνάδελφος χειριστή του γερανού: μου έσωσε τη ζωή πριν πεθάνει (βίντεο)

Συνάδελφος του εργάτη έχασε τη ζωή του στο εργοτάξιο του μετρό περιγράφει στο Καλημέρα Ελλάδα πώς επέζησε χάρη σε αυτόν. H ανακοίνωση της Αττικό Μετρό.

Ant1news

Συγκλονίζει η μαρτυρία του συναδέλφου του χειριστή του γερανού σε εργοτάξιο του μετρό στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος είδε μπροστά του το φριχτό θάνατο του φίλου του.

Ο Γ.Μακαντάσης περιέγραψε στο Καλημέρα Ελλάδα τη σκηνή του δυστυχήματος, τονίζοντας ότι λίγο έλειψε να τον συνθλίψει ο γερανός.

Όπως είπε, ήταν ο ίδιος που έδινε οδηγίες (μανούβραρε) τον γερανό, τον οποίο χειριζόταν ο άτυχος εργάτες.

«Πρόλαβε και μου φώναξε να φύγω», λέει ο Γ.Μακαντάσης, περιγράφοντας ότι ο γερανός θα έπεφτε πάνω του.

Ο Παναγιώτης όμως ειδοποίησε όλους τους συναδέλφους του, μέσω ασυρμάτου, ότι «ο γερανός αναποδογυρίζει!» και χάρη στην έγκαιρη προειδοποίησή του δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

Ο Γ.Μακαντάσης βρισκόταν σε δύο μέτρα απόσταση από τον γερανό και μεταξύ τους υπήρχαν κάγκελα και εμπόδια, όπως περιέγραψε. Έτσι είδε τον γερανό να γυρίζει και τον συνάδελφό του να εγκλωβίζεται στο κουβούκλιο.

Παρόλο που του φώναξε να πηδήξει, δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αιμόφυρτος στο κουβούκλιο που βρέθηκε 25 με 30 μέτρα κάτω από το έδαφος.

«Πιστεύω ότι θα προλάβαινε», επιμένει σήμερα.

Όπως πάντως περιγράφει ο Γ.Μακαντάσης, ο εκλιπών ήταν έμπειρος χειριστής και ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρείας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, ο γερανός αναποδογύρισε επειδή δεν άντεξε το βάρος που σήκωσε. «Κακώς με αυτόν το γερανό, χρειαζόταν μεγαλύτερο», είπε ο Γ.Μακαντάσης.

Η σορός του άτυχου χειριστή ανασύρθηκε λίγο πριν από τις 22:00 χθες, παρά του ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Τραγικοί μάρτυρες της επιχείρησης ανάσυρσης, οι συγγενείς του. 

Αττικό μετρό: θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να διαπιστωθούν τα αίτια

Τη βαθύτατη θλίψη της για τη χτεσινή απώλεια του χειριστή αυτοκινούμενου γερανού σε εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, εκφράζει η διοίκηση της «Αττικό Μετρό ΑΕ».

«Η σκέψη όλων μας τις στιγμές αυτές βρίσκεται στους οικείους του εκλιπόντος, προς τους οποίους εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η Αττικό Μετρό Α.Ε., συμβάλλοντας στην έρευνα των αρμόδιων αρχών, αλλά και αυτοτελώς, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διακριβωθούν οι αιτίες του ατυχήματος» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.