X

Σοβαρός τραυματισμός γιατρού που έπεσε στο κενό μέσα στο “Ελπίς”

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Τι καταγγέλουν οι συνάδελφοί του και τι υποστηρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Ant1news

Διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών νοσηλεύεται ειδικευόμενος γιατρός μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του στο Νοσοκομείο Ελπίς, εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ,  ο γιατρός στηρίχτηκε στην κουπαστή μιας σκάλας, μέσα στο νοσοκοεμείο, η οποία υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Σε ανακοίνωση που κοινοποιείται και στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, η ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για σοβαρές ευθύνες που υπάρχουν «για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και «εξοικονομώντας» αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές». 

 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει πως «οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας -κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα- με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου ιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές».

Συμπληρώνει πως «θα διασφαλίσει ότι η διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού η οποία  βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Σας ενημερώνουμε ότι παρασχέθηκαν στον τραυματία ιατρό, άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το Νοσοκομείο μας και από εχθές νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”. 

Αυτή τη στιγμή η σκέψη όλων μας είναι δίπλα στον ειδικευόμενο ιατρό. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον ίδιο εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους οικείους του».