X

Ν. Μανωλάδα: στην αυλή του σχολείου τα μαθήματα (φωτο)

Στο γήπεδο της αυλής έχουν στηθεί τα θρανία του σχολείου. Με μπουφάν παρακολουθούν τα μαθήματα τα παιδιά. Τι καταγγέλλουν οι γονείς.

Ant1news

Σε κατάληψη του σχολείου έχουν προχωρήσει οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού Νέας Μανωλάδας. Όπως καταγγέλλουν, δεν αφήνουν τα παιδιά τους να μπουν στις μουχλιασμένες αίθουσες των λυόμενων που έχουν αντικαταστήσει το σεισμόπληκτο σχολικό κτήριο, τα τελευταία εννιά χρόνια.

Οι γονείς δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν όπου χρειαστεί για να δικαιωθούν. Η Μαρία Μακρή, γονέας κοριτσιού της Α’ Δημοτικού τόνισε πως «… το πρόβλημα με το σχολείο δεν είναι σημερινό. Είναι εννέα χρόνια τώρα. Έχουν τα ανίψια μου από εδώ, έχουν περάσει παιδιά που σήμερα είναι φοιτητές και σπουδάζουν. Το θέμα δεν έμεινε ποτέ έτσι, αλλά πλέον έφτασε η στιγμή που δεν βρίσκουμε άκρη με τη γραφειοκρατία και πρέπει να γίνει κάτι δυναμικό. Αποφασίσαμε ως γονείς και σύλλογος να κάνουμε κατάληψη του σχολείου. Κλείνει το σχολείο, τα παιδιά δεν μπαίνουν στις αίθουσες να κάνουν μάθημα μέχρι να μας δώσουν μια γραπτή απάντηση στο τι θα γίνει με το δικό μας ζήτημα. Τα έχουμε ξαναπεί δεν ξέρω τι άλλο να πούμε. Προτιμούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι από το να κάνουν μάθημα σε αυτές τις αίθουσες. Για ανθρώπους εν έτη 2017. Είναι κρίμα. Μας κοροϊδεύουν τόσα χρόνια. Αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να κινηθούμε πιο δυναμικά. Εξετάζουμε το επόμενο βήμα μας αν δεν έχει αποτέλεσμα η κατάληψη», δήλωσε η Μ.Μακρή στο ilialive.gr.