X

Εμπλοκή γιατρού στην υπόθεση του εμβρύου που βρέθηκε στα σκουπίδια

Συνταρακτικά στοιχεία έφερε στο φως η ιατροδικαστική έρευνα, καθώς τα ευρήματα πιστοποιούν την εμπλοκή γιατρού στην υπόθεση.

Ant1news

Νέα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση του νεκρού εμβρύου που εντοπίστηκε σε κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στη Λάρισα έφερε στο φως η νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης.

Στον ομφάλιο λώρο βρέθηκε το “τσιμπιδάκι” που χρησιμοποιούν οι γιατροί, κάτι που πιστοποιεί πως η έξοδος του εμβρύου έγινε με ιατρική πράξη, όπως μεταδίδει το larissanet.gr .

Ο θάνατος είχε επέλθει ενδομήτρια, ενώ οι αιτίες που τον προκάλεσαν θα διευκρινιστούν από τις τοξικολογικές  και ιστολογικές εξετάσεις που έπονται.

Στο έμβρυο εντοπίστηκαν κάποιες κακώσεις, οι οποίες όμως εκτιμάται πως έγιναν μεταθανάτια και αποδίδονται στην επέμβαση που χρειάστηκε για να γίνει η έξοδος.

Όλα τα παραπάνω, όπως και ο τρόπος που βρέθηκε το έμβρυο, μέσα στη σακούλα με τον ομφάλιο λώρο και τμήμα του πλακούντα, μαρτυρούν πως δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Η αστυνομία επιχειρεί με βάση τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων να διαπιστώσει από ποια περιοχή του νομού μεταφέρθηκε το νεκρό έμβρυο στο κέντρο διαλογής, ενώ με βάση τη λήψη γενετικού υλικού η αστυνομία επιδιώκει να λάβει κάποιες απαντήσεις, ώστε να εντοπιστεί η μητέρα του.