X

Νουί: η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί

Το μέλος της ΕΚΤ εμφανίστηκε αισιόδοξη για το μέλλον των ελληνικών τραπεζών και υπογράμμισε πως το μείζον ζήτημα είναι η αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων».

Ant1news

Η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί, που επισκέφτηκε την Ελλάδα για σειρά επαφών, εξέφρασε την πεποίθηση της ότι «η κα κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια».

Η κα. Νουί σε δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει, «είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα.

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης. Τώρα, η μείζων πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί».