X

Ο “Επαναστατικός Αγώνας” ανέλαβε την ευθύνη για τη ληστεία στη Μαλεσίνα

Ποιες άλλες ληστείες σε τράπεζες αναφέρονται στο κείμενο ανάληψης της ευθύνης. Γίνεται αναφορά και στη δολοφονία του 52χρονου αυτοκινητιστή στην Καστοριά.

Ant1news

Με προκήρυξη που έστειλε στον ΑΝΤ1 η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», αναλαμβάνει την ευθύνη για τη ληστεία που έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα.

Σε ένα μακροσκελές κείμενο η οργάνωση αναφέρει πολλές λεπτομέρειες της ληστείας που αποδεικνύουν ότι η προκήρυξη είναι αυθεντική και υποστηρίζει ότι η ληστεία έγινε για να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της οργάνωσης και όχι για να εξασφαλίσουν πολυτελή διαβίωση τα μέλη της.

Στο κείμενο γίνονται αναφορές και σε άλλες ληστείες. Αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Μεθάνων, αλλά και στο υποκατάστημα της Κλειτορίας όπου σημειώθηκε συμπλοκή με αστυνομικούς.

Επίσης γίνεται αναφορά και για τη ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και όπως αναφέρεται μέρος της λείας χρησιμοποιήθηκε για να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο της απόδρασης του Μαζιώτη αλλά και μελών της οργάνωσης «Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι το ποσό που αφαιρέθηκε από τη ληστεία στη Μαλεσίνα ήταν μικρότερο από αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στην υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου αυτοκινητιστή στην Καστοριά, από τον ειδικό φρουρό που είχε πυροβολήσει εναντίον του Μαζιώτη.

Το συγκεκριμένο κείμενο διαβάστηκε το πρωί από την Πόλα Ρούπα, στη δίκη της που διεξήχθη στο πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.