X

Η αναπτυξιακή πορεία του Πειραιά στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Μώραλη

Για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για την αναπτυξιακή προπτική της πόλης συζήτησαν ο Πρόεδρος της ΝΔ και ο δήμαρχος του Πειραιά.

Ant1news

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου, με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον κ. Μώραλη για μια σειρά από θέματα που αφορούν στον Πειραιά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης και του λιμανιού.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πειραιά ανέλυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το αναπτυξιακό πλάνο του δήμου Πειραιά και την εκτίμησή του, ότι «ο Πειραιάς μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και για τη χώρα. Για το λιμάνι, την έδρα της ναυτιλίας, τον τουρισμό και τις προοπτικές του, ως διαμετακομιστικό κέντρο», δήλωσε ο κ. Μώραλης.

Οι δύο άνδρες, εκτός από τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, συζήτησαν και για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, που ουσιαστικά είναι το αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο θα αξιοποιήσει ο δήμος Πειραιά, για να υλοποιήσει αυτά τα οποία έχει σχεδιάσει. «Μιλήσαμε για τα μεγάλα έργα του Μετρό και του Τραμ, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας, καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν. Πιστεύω ότι υπήρξε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία η οποία θα διατηρηθεί», ανέφερε ο δήμαρχος Πειραιά.

 

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών το 2016 και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της ρευστότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κλειδί για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος παραμένει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.