X

“Bραχυκύκλωμα” στον ΕΦΚΑ από τα “μπλοκάκια”

Εκκρεμούν χιλιάδες ειδοποιητήρια ενώ την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών Ιανουαρίου. Τι εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας.

Ant1news

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ καθώς επιδιώκεται να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει στους παράλληλα ασφαλισμένους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, για τους οποίους υπάρχει δυσκολία να εξακριβωθεί η μορφή της απασχόλησης που είχαν το 2015 και αν συνεχίζουν να διατηρούν ή όχι ενεργά δελτία παροχής υπηρεσιών.

Κι ενώ αύριο λήγει η προθεσμία για την καταβολή των εισφορών Ιανουαρίου ακόμη εκκρεμούν χιλιάδες ειδοποιητήρια που αφορούν μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση για την οποία «έκοβαν» δελτίο παροχής υπηρεσιών οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα. 

Το Υπουργείο Εργασίας, έστω και την τελευταία στιγμή, διαπιστώνοντας το πρακτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, προσανατολίζεται να δώσει παράταση μέχρι τέλος του μήνα, αποκλειστικά και μόνο για όλους εκείνους τους ασφαλισμένους που δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη για το ύψος των εισφορών που πρέπει να πληρώσουν, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή. Το Υπουργείο ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να χαθούν εισφορές ούτε να επιβληθούν πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες αναρτήθηκαν κάποια από τα εν λόγω ειδοποιητήρια που αφορούν κατά κύριο λόγο τους 30.000 μηχανικούς που ήταν μισθωτοί και διέθεταν «μπλοκάκι» το 2015.