X

5+1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου: Που θα πάμε, τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε…

Ant1news

Το Σαββατοκύριακο μας «κλείνει» το μάτι… Δείτε 5+1 προτάσεις για ένα ξεχωριστό διήμερο!

ΣΙΝΕΜΑ

 

Η live-action μεταφορά του κλασικού animation της Disney «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και το θρίλερ «Τρέξε» κλέβουν την παράσταση. Αξιόλογη πρόταση αποτελεί το “The Last Face” με τον Χαβιέ Μπαρδέμ. Το κινηματογραφικό μενού συμπληρώνουν: «Παράδοξη ευτυχία», «Το άγνωστο κορίτσι», «Ένα βήμα τη φορά».

Δείτε ΕΔΩ τα τρέιλερ με ελληνικούς υπότιτλους.

Φεστιβάλ Βενεζουελανικού Κινηματογράφου στην Αθήνα

 

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, μας προσκαλεί στο Φεστιβάλ Βενεζουελανικού Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαρτίου, στην αίθουσα κινηματογράφου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Το Φεστιβάλ Βενεζουελανικού Κινηματογράφου στην Αθήνα, έχει σκοπό να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό την ανάπτυξη και την εδραίωση της κινηματογραφικής βιομηχανίας της Βενεζουέλας. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206). Τηλ.: 210 3463333, 210 3418550. Ώρα: 19:00, 21:30. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ

Zero This is our youth του Kenneth Lonergan

 

Το νεανικό εμβληματικό έργο "This is our youth" του συγγραφέα και σεναριογράφου μεγάλων επιτυχιών του Χόλιγουντ Kenneth Lonergan, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη. Το έργο αφορά στη νέα γενιά που μηδενίζει, αμφισβητεί, χάνεται πολλές φορές στον κυκεώνα των ναρκωτικών ψάχνοντας εκεί νόημα και διέξοδο, αλλά δεν παύει τελικά να ελπίζει. Ο συγγραφέας μπαίνει βαθιά στην ψυχοσύνθεση των σημερινών νέων και παρακολουθεί βήμα - βήμα τις αντιδράσεις τους, τα προβλήματά τους και τις ανησυχίες τους, καταγράφοντας τον κόσμο των ναρκωτικών, του εφήμερου σεξ και τη μηδενιστική διάθεση μέρους της νέας γενιάς που έχει μεγαλώσει χωρίς αγάπη και στόχους από το οικογενειακό περιβάλλον, δίνοντας τελικά ένα μήνυμα για τη ζωή.

Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ στο Από Μηχανής Θέατρο Το έργο

 

"Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ" του Έντουαρντ Άλμπυ έλκει την καταγωγή του από τον πατέρα της σύγχρονης δραματουργίας Ερρίκο Ίψεν (περί ζωτικού ψεύδους) και ακόμα περισσότερο από τον αναρχικό του θεάτρου Αύγουστο Στρίνμπεργκ (Ο Χορός του Θανάτου). Ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.

Παρακολουθούμε την συνάντηση του Τζωρτζ και της Μάρθας στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ, η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει. Τα πρόσωπα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου γκρεμίζουν τους κοινωνικούς φραγμούς και ο λόγος τους γίνεται άγριος, ίσως αγοραίος, σχεδόν χυδαίος. Και αυτός αρθρώνεται από σοβαρούς, ευυπόληπτους και ευκατάστατους πολίτες, διανοούμενους ακαδημαϊκούς χρησιμοποιώντας όμως την συνθήκη του παιχνιδιού.

Σε μετάφραση Τζένης Μαστοράκη και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Παίζουν οι Άκις Βλουτής, Νίκη Παλληκαράκη, Σαράντος Γεωγλερής, Τζωρτζίνα Λιώση. Στο Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο). Τηλ.: 210 5231131. Ώρα: 21:00. Εισιτ.: 5-14 ευρώ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Trio of Liberty στο Half Note

 

Το Trio of Liberty, ένα τρίο της σύγχρονης jazz που έχουν δημιουργήσει ο τενόρος σαξοφωνίστας και φλαουτίστας Don Braden, o μπασίστας Joris Teepe και ο ντράμερ Gene Jackson, έρχεται στο Half Note Jazz Club για τέσσερις εμφανίσεις, από Παρασκευή 17 έως και Δευτέρα 20 Μαρτίου.

Ο Don Braden είναι ένας από τους ξεχωριστούς "young lions" μιας περιόδου όπου η jazz έπαιρνε για μια ακόμα φορά τα σκήπτρα στη μουσική. Ο Teepe είναι ένας από τους πιο πετυχημένους "ξένους" μουσικούς στη νεοϋορκέζικη και γενικότερα την αμερικάνικη jazz σκηνή, καθώς και ένας από τους πιο πολυπράγμονες. Το Trio of Liberty συμπληρώνει ο Gene Jackson, ένας από τους πιο επιδέξιους και προβεβλημένους σύγχρονους ντράμερ, επί χρόνια μέλος της μπάντας του Herbie Hancock και του Dave Holland.

ΧΟΡΟΣ

The Bolshoi Ballet Live: A Contemporary Evening

 

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη σειρά προβολών που ενθουσίασε τους φίλους του χορού. Μοναδικές δημιουργίες των Μπαλέτων Μπολσόι, σε απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Μόσχα.

Η συνάντηση τριών κορυφαίων στον κόσμο σύγχρονων χορογράφων (Jerome Robbins, Harald Landre, Αλεξέι Ρατμάνσκι) είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτής της νέας πρωτότυπης παραγωγής των Μπολσόι. Το έργο αποτελεί μια μοναδική σύνθεση στοιχείων που αντανακλά την ενέργεια, τη δεξιοτεχνία και την ιδιοφυΐα των δημιουργών του.

ΑΘΛΗΣΗ

Tai Chi στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Το Tai Chi είναι μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει εξελιχθεί σήμερα σε μία ευχάριστη μορφή άσκησης. Πρόκειται για μια σειρά από κινήσεις που εκτελούνται με ένα αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύεται από βαθιά αναπνοή. Βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, καθώς και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Το Tai Chi είναι χαμηλής έντασης και ασκεί ελάχιστη πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις, γεγονός που το καθιστά ασφαλές για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής

ΠΑΙΔΙ

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθέατρου οι κούκλο θεατρικοί χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν δράσεις για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους τους. Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κούκλας - Unima Ελλάς στηρίζει και υποστηρίζει τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στους κουκλοθεατρικούς χώρους.

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» συμμετέχει στην γιορτή της Παγκόσμια Ημέρας Κουκλοθέατρου και προσφέρει 1+1 εισιτήριο δώρο για την παράσταση "ο μισοκοκοράκος" βασισμένη σε ένα λαϊκό παραμύθι.

Πριν από την παράσταση τα παιδιά μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση κούκλας που λειτουργεί στον ιδιαίτερο και ατμοσφαιρικό χώρο μας. Κούκλες και σκηνικά από παραστάσεις του Εργαστηρίου, σας περιμένουν και σας δίνουν τη δυνατότητα να έρθετε πιο κοντά με την τέχνη του κουκλοθέατρου!!!

Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Ελευθερία Φουρναράκου

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

 12 το μεσημέρι

Τηλ.: 2105222181, 6942420062

"Εργαστήρι Μαιρηβή" Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή

Ο «ΠΟΛΛΟΙ - χώρος- ΑΝΤΑΜΑ» γιορτάζει

 την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου με δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

3-5μ.μ.: Εργαστήρι κατασκευής κούκλας και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 6+ από το "θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ" και την "ομάδα θεάτρου Σελίδα 231".

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Κρατήσεις θέσεων: 6932274208

5.30-6μ.μ.: "Τα μαγικά αντικείμενα" Αφήγηση παραμυθιού με συνοδεία μουσικής από τον Ταξιάρχη Μπεληγιάννη και την Μαρία Κωνσταντή

Kρατήσεις θέσεων: 6944752269

6.30-7.30μ.μ.: "Ο αρχικλέφτης"

Θεατροπαιδαγωγικός σχεδιασμός σε αφήγηση παραμυθιού

(παιδιά 6+ και κηδεμόνες)

Καθώς το παραμύθι εκτυλίσσεται, γονείς και παιδιά συμμετέχουν μέσω δραστηριοτήτων στην ιστορία, της οποίας η ροή εξαρτάται από τη δική τους συμμετοχή. Μαρία Κωνσταντή, Βαρβάρα Νταλιάνη, Γεωργία Χαικάλη.

Kρατήσεις θέσεων: 6944752269

ΕΙΣΟΔΟΣ: Ελεύθερη συνεισφορά

Μέρα Κουκλοθεάτρου στο Κουκλόσπιτο «Πράσσειν Άλογα»

To Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» προσφέρει Δωρεάν ένα δίωρο εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας

«Η Γαϊδουρώ, από το παραμύθι στην κούκλα»

το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 15.30-17.30, για να γιορτάσουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑTΡΟΥ.

Ξεκινώντας από το παραμύθι του Περώ «η Βασιλοπούλα και το Γαϊδουροτόμαρο» κάθε συμμετέχων θα κατασκευάσει την κούκλα του και θα την εμψυχώσει. Η κούκλα από την μια πλευρά θα είναι πριγκίπισσα από την άλλη γαϊδούρι Το παραμύθι θα δώσει την έμπνευση που θα γίνει η εισαγωγή στην κατασκευή και την εμψύχωση της κούκλας.

Η παράσταση «η Γαϊδουρώ» ακολουθεί το εργαστήριο στις 18.30.

Το εισιτήριο για την παράσταση είναι 6 ευρώ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

 Πληρoφορίες στα τηλέφωνα

210 6428 769 και 693 26 28 305

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ "Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ"

18 Μαρτίου 2017 | Ιερά Μονή Καισαριανής > Ιλίσια - Καισαριανή Η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τον ερχομό της Άνοιξης με τραγούδια και παιχνίδια, σε μια οικογενειακή γιορτή στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού!

Για οικογένειες με παιδιά 4-12 ετών (μικρότερα αδέλφια ευπρόσδεκτα!)

Τις σχολικές και οικογενειακές δημιουργικές δραστηριότητες της Φιλοδασικής συντονίζουν η παιδαγωγός κα Ρόζα Τριανταφυλλίδη και η παιδοψυχολόγος κα Κατερίνα Λιάπη.

Δηλώστε απαραίτητα την συμμετοχή σας στα τηλ: 210 7220866 και 6945380044 (κα. Κατερίνα Λιάπη). Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Απαραίτητα μαζί: Νερό, άνετα ρούχα (ανάλογα με τον καιρό) και παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα στο βουνό.

Ώρα προσέλευσης: 10’ λεπτά νωρίτερα