X

Σταθερά διψήφια η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc.

Ant1news

Του Γιάννη Τσακίρη 

Σημαντικό προβάδισμα σχεδόν 15 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 28,1 και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13,5. Η διαφορά είναι δηλαδή στις 14,6 μονάδες. Ακολουθούν το ΚΚΕ στην τρίτη θέση με 6,4 η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,3 και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,4 

Εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη μέτρηση, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι  αναποφάσιστοι φτάνουν το 15,3. 

Τεράστια είναι η διαφορά στη λεγόμενη παράσταση νίκης, δηλαδή στο πιο κόμμα πιστεύουν οι πολίτες ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Η ΝΔ προηγείται με 80,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει μόλις 9%. 

Πότε όμως πιστεύουν οι πολίτες ότι θα γίνουν εκλογές; Το 50,6% πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες ενώ ένα πολύ σημαντικό ποσοστό το 39,5 θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα φτάσει μέχρι τέλους, δηλαδή θα εξαντλήσει την τετραετία. Ωστόσο, το 83,2% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση ενώ το αντίθετο δηλώνει μόλις το 14,8.