X

“Ακτιβισμός” οι κλοπές από σούπερ μάρκετ και οι καταλήψεις κτηρίων, λέει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει του 1ου της Συνεδρίου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφεί τα πολιτικό προφίλ των μελών της.

Ant1news

Να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της προσπαθεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ένα ερωτηματολόγιο, ενόψει και του 1ου της Συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι της 9 Απριλίου.

Σε αυτό περιλαμβάνονται ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με θέματα πολιτικής, αλλά και κοινωνικών πολιτικών, όπως είναι για παράδειγμα η νομιμοποίηση της κάνναβης, η θανατική ποινή και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. 

Για παράδειγμα ρωτούν οι δημιουργοί του ερωτηματολογίου:

- «συμμετέχετε σε διαδηλώσεις στις οποίες θα εκδηλώνονταν βίαια επεισόδια»;

- συμμετέχετε σε καταλήψεις κτιρίων με στόχο την περίθαλψη, φροντίδα μειονοτικών κοινωνικών ομάδων (στέγαση προσφύγων, κοινωνικό φροντιστήριο μεταναστών κλπ)

- θα υποστηρίζατε ή όχι σε βίαιη αντιμετώπιση ρατσιστικών ομαδώσεων

- σε καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους (γραφεία πολιτικών, κομματικά γραφεία, τραπεζικά καταστήματα

- θα συμμετείχατε σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις (π.χ. οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ – μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες);

 

 

 

 

 

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

"Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο ερωτηματολόγιο που δημιούργησε για να δει το κοινωνικό προφίλ των συνέδρων της αναγνωρίζει την ανικανότητα της ίδιας και του κόμματός της να χαράξει κοινωνική πολιτική" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει πως "ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ευτελίζουν κάθε έννοια: της Αριστεράς, του Ακτιβισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημιουργίας και της Παραγωγικότητας. Ο «ακτιβισμός της κλοπής» είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει κάθε νέος, προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας'.