X

Σάλος από το ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρές αντιδράσεις για τις ερωτήσεις περί κλοπών, καταλήψεις κτιρίων και πολιτικών γραφείων στο ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ καλεί τον Τσίπρα να παρέμβει.

Ant1news

 

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το ερωτηματολόγιο που δημιούργησε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σκιαγραφήσει το πολιτικό προφίλ των μελών της, ενόψει και του 1ου της Συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι της 9 Απριλίου.

Στο ερωτηματολόγιο περιλαμβάνονται ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με θέματα πολιτικής, αλλά και κοινωνικών πολιτικών, όπως είναι για παράδειγμα η νομιμοποίηση της κάνναβης, η θανατική ποινή και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για το ερωτηματολόγιο και τονίζει πως «σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ». 

Προσθέτει δε πως «εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις».

Τέλος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει αναφέροντας χαρακτηριστικά: «έστω και τώρα τον κ. Τσίπρα, που διετέλεσε στέλεχος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό». 

Τι απαντά στη ΝΔ η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να «στοχοποιήσει» και να «ποινικοποιήσει» έρευνες, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το ερωτηματολόγιο έρευνας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «λασπολογία» από την πλευρά της ΝΔ και την κατηγορεί ότι επενδύει στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι για τα επιτραπέζια και όχι για την πολιτική. Ούτε η Νέα Δημοκρατία δεν καταλαβαίνει απ' ό,τι φαίνεται από κοινωνιολογικές έρευνες οι οποίες είναι δομημένες με επιστημονικό τρόπο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους που θέλει να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει έρευνες όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνονται οι θέσεις της οργάνωσής μας, ενώ δεν απευθύνεται καν στα μέλη μας. Αντί να λαμβάνει χώρα μια αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές θέσεις, το μόνο το οποίο προσπαθεί να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να επενδύσει στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από τα παιδιά των τσεκουριών του Βορίδη και των πληρωμένων μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ξεχνάμε ποιο είναι το κόμμα του Καλαμπόκα και των ρέιντζερς. Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους.

Εμείς έχουμε επιλέξει άλλη οδό, το διάλογο, την πολιτική συζήτηση, τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τις θέσεις μας μπορεί να τις βρει ο καθένας και είναι συγκεκριμένες. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει το πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό της στίγμα στους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και είναι αδιαμφισβήτητο».

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Ο "ακτιβισμός της κλοπής" είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα

Σε ανακοίνωση της, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όνειρό του για την Ελλάδα, είναι ο «ακτιβισμός της κλοπής», ενώ τον κατηγόρησε ότι ευτελίζει κάθε έννοια της Αριστεράς, του Ακτιβισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημιουργίας και της Παραγωγικότητας.

«Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο ερωτηματολόγιο που δημιούργησε για να δει το κοινωνικό προφίλ των συνέδρων της αναγνωρίζει την ανικανότητα της ίδιας και του κόμματός της να χαράξει κοινωνική πολιτική. Οι δυστυχίες της ελληνικής κοινωνίας, η φτώχεια και η υποβάθμιση των κοινωνικών αγώνων φέρουν από το 2015 τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Ακροδεξιού συνεταίρου του. Σε αυτή την κατάσταση η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αντί να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ψάχνει συνενόχους σε πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου που βαφτίζει ακτιβισμό», σχολίασε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε επίσης ότι «η ελληνική κοινωνία θα στηριχθεί στη νέα γενιά που θα κάνει πράξη τα οράματα της μέσα από συνεχή προσπάθεια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ευτελίζουν κάθε έννοια: της Αριστεράς, του Ακτιβισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημιουργίας και της Παραγωγικότητας. Ο “ακτιβισμός της κλοπής” είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει κάθε νέος, προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας», κατέληξε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Η απάντηση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

«Μόνο θυμηδία προκαλεί η ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που αφορά το ερωτηματολόγιο της οργάνωσής μας στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου της, το οποίο δεν απευθύνεται στους συνέδρους και στα μέλη της νεολαίας, αλλά ευρύτερα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε εκείνη του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνει ακόμη πως το «ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνει τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά αποτελεί μια κοινωνιολογική έρευνα σε σχέση με τις τάσεις στο εσωτερικό της νεολαίας ως διακριτής κοινωνικής κατηγορίας» και συμπληρώνει πως όσοι τους εγκαλούν είναι εκείνοι που «ισχυρίζονται με την ίδια λογική ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τα Βασικά δικαιώματα (FRA) θεωρεί ότι η βία κατά των γυναικών κάποιες φορές είναι δικαιολογημένη. Διότι, αυτή είναι μια ερώτηση που περιλαμβάνεται σε ερωτηματολόγιο υπό την αιγίδα της εν λόγω υπηρεσίας».

 

«Είναι σαφές ότι οι Θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται στα κείμενα του απερχόμενου κεντρικού συμβουλίου για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα και τις ανάγκες της νεολαίας, προφανώς και δεν περιμένουμε να συμφωνήσει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ της οποίας οι ακτιβισμοί εξαντλούνται σε μπραβιλίκια και σε προστασίες μαγαζιών. Ο χαρακτηρισμός «ακτιβισμός της κλοπής» προφανώς και επιστρέφεται πίσω σε αυτούς που ακόμη και σήμερα βάζουν πλάτη στο κόμμα που κατέκλεψε τον ελληνικό λαό. Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα και ο ορθός λόγος κάποιοι εσκεμμένα πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα. Σύνηθες φαινόμενο» καταλήγει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει την απάντηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι περίεργο που η νεολαία του κόμματος που πρωτοστάτησε σε γιαουρτώματα, προπηλακισμούς, μούντζες στις πλατείες, ξεχνά να ρωτήσει για τη συγκυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, τις προτροπές σε λιντσαρίσματα, το μνημόνιο που ψήφισαν, την ελαστική απασχόληση που γιγαντώνεται, τα πτυχία που απαξιώνονται, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου που πνιγεί το μέλλον της νέας γενιάς, τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών που στοιβάζονται στα νησιά από την κυβέρνηση τους, τα ψέματα τόσων βουλευτών και στελεχών» σχολιάζει σε ανταπάντησή της η νεολαία του ΠΑΣΟΚ.

Συμπληρώνει ακόμη πως «δεν είναι τέλος περίεργη η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ήταν το ΠΑΣΟΚ, ιστορικά, που πραγματοποίησε όλες τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές για να δώσει φωνή στη νέα γενιά».
«Τα όσα, δε, ειπώθηκαν για "μπραβιλίκια" τα επιστρέφουμε στους χειροκροτητές του κ. Πολάκη, που ήθελε να θάψει δημοσιογράφους τρία μέτρα κάτω από τη γη» προσθέτει και καταλήγει πως «η νεολαία του Αλέξη Τσίπρα, των μνημονίων, της προδοσίας των ελπίδων του ελληνικού λαού έχει έναν αξιοπρεπή δρόμο. Τη σιωπή».