X

“Αδειάζει” ο χρόνος στην “κλεψύδρα” της διαπραγμάτευσης

“Αγώνας δρόμου” για να κλείσουν τα περισσότερα θέματα ως αύριο. “Φωτιές” άναψαν οι δηλώσεις Σαπέν και Σόιμπλε για αποδοχή των μέτρων και από την αντιπολίτευση.

Ant1news

Με τον χρόνο να αδειάζει στην κλεψύδρα της διαπραγμάτευσης, συνεχίζονται οι επαφές των Υπουργών της ελληνικής Κυβέρνησης και των πολιτικών επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών στις Βρυξέλλες.

Παρών στη διαπραγμάτευση και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα προσπαθήσει να βρει λύση σε ένα από τα ανοιχτά μέτωπα, αυτό των ενεργειακών.

Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να κλείσει αν όχι όλα, τα περισσότερα από τα ανοιχτά ζητήματα για να κλείσει η αξιολόγηση στο Eurogroup του Απριλίου, ενδεχόμενο που φαντάζει δύσκολο, καθώς υπάρχει μεγάλη απόσταση στα εργασιακά, αλλά και ανοιχτά ζητήματα στα δημοσιονομικά.

Το μεσημέρι θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων κι αν υπάρξει πρόοδος αύριο οι Έλληνες Υπουργοί θα συναντηθούν με τους επικεφαλής των θεσμών, καθώς όπως παραδέχτηκε και ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέχρι αύριο θα πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, αν θέλουμε να προλάβουμε το Eurogroup του Απριλίου.

Όλα αυτά βρίσκονται στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Σαπέν και Σόιμπλε, οι οποίοι έβαλαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το δεδομένο να χρειαστεί και ψήφιση των μέτρων που θα έρθουν ή έστω η ρητή αποδοχή τους και από την αντιπολίτευση, εννοώντας φυσικά τη ΝΔ.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει και οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επιτέθηκε στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, για τις οποίες ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι έφαγαν τα λεφτά, που προήλθαν από την αλληλεγγύη των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών  σε ποτά και γυναίκες!