X

“Ντου” του “Ρουβικώνα” σε εταιρεία είσπραξης κοινοχρήστων (βίντεο)

Κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας. Φωνές και ουρλιαχτά από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Ο λόγος της επίθεσης.

Ant1news

 

Εισβολή σε εταιρείας είσπραξης κοινοχρήστων πραγματοποίησαν περίπου 15 μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» ενώ στη συνέχεια πέταξαν φέιγ βολάν και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με το κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η εισβολή έγινε γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία έβγαλε σε πλειστηριασμό σπίτι εξαμελούς οικογένειας για χρέη σε κοινόχρηστα.

«Παρά τις διαψεύσεις που ακούμε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, η σκληρή αλήθεια είναι ότι πλειστηριασμοί λαμβάνουν χώρα στα ειρηνοδικεία κάθε βδομάδα, συνήθως κάθε Τετάρτη απο τις 16.00 μέχρι τις 17.00. Ενδεικτικά, είδαμε να βγαίνει στο σφυρί 4 φορές μέσα σε 2 μήνες η πρώτη και μοναδική κατοικία ανέργου με αναπηρία 85% και 4 παιδιά, σε άλλη περίπτωση βγήκε στο σφυρί το μοναδικό σπίτι εξαμελούς οικογένειας για χρέος 3870 ευρώ προς την εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων, σε άλλη περίπτωση για χρέη προς την ίδια εταιρεία, ύψους 2500 ευρώ, επιχειρήθηκε να πλειστηριαστεί πρώτη κατοικία 49 τμ. Φυσικά, αυτές οι περιπτώσεις είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Σε μία πόλη με τουλάχιστον 100.000 άδεια σπίτια και χιλιάδες κόσμου να κοιμάται στο δρόμο, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να γίνονται πλειστηριασμοί που πετάνε κόσμο στο δρόμο» αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο τους τα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας.