X

Καταδικάζει η Αθήνα την επίθεση στο Λονδίνο

Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Τον αποτροπιασμό του εκφράζει το ΥΠΕΞ. Καταδικάζει την επίθεση και ο Κ. Μητσοτάκης.

Ant1news

Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό για την επίθεση που σημειώθηκε στο κέντρο του Λονδίνου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, έγραψε στο Twitter: «Εκφράζουμε, την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου».

Τον αποτροπιασμό του για την «ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια» που σημειώθηκε στο Λονδίνο, εκφράζει με ανακοίνωση Τύπου το υπουργείο Εξωτερικών. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου» προσθέτει η ανακοίνωση.

Επισημαίνει δε ότι η πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές αρχές. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των τραυματιών, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διπλωματικές πηγές.

 

Με ανάρτησή στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε και εκείνος από πλευράς του την επίθεση στο Λονδίνο. "Καταδικάζουμε την επίθεση στο Λονδίνο. Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών. Η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων", έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στον λογαριασμό του.

 

"Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους", τόνισε για τα γεγονότα στο Λονδίνο ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. "Τα γεγονότα σήμερα στο Λονδίνο προκαλούν πολύ μεγάλη ανησυχία σε κάθε ευρωπαίο πολίτη", επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι χρειάζεται συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση για την αποκατάσταση του αισθήματος της ανασφάλειας που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συνεχώς εντείνεται.