X

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ο καθηγητής Σισιλιάνος

Τα θερμά τους συγχαρητήρια εκφράζουν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης. "Φωτεινό υπόδειγμα επιστημονικής αριστείας" τον χαρακτηρίζει η ΝΔ.

Ant1news

Στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επόμενη τριετία εξελέγη ο Έλληνας δικαστής και επιφανής νομικός, Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος.

Ο πολυβραβευμένος καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Νομικού Τμήματος του Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, είχε διαδεχθεί τον καθηγητή Χρήστο Ροζάκη στη θέση του δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2011.

«Η επάξια εκλογή του κ. Σισιλιάνου, εγκρίτου νομικού διεθνούς φήμης είναι εξαιρετικά τιμητική τόσο για τον ίδιο, όσο και την Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και του εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του αποστολή.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγχαίρει θερμά τον κ. Σισιλιάνο και τονίζει ότι η ανάδειξη επιφανών Ελλήνων νομικών σε ανώτατα αξιώματα στα διεθνή όργανα τιμά ιδιαίτερα τη χώρα, καταδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο της ελληνικής νομικής επιστήμης.

Από πλευράς του ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνεχάρη θερμά τον Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο για την εκλογή του στη θέση του αντιπροέδρου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε πως η εκλογή αυτή καταδεικνύει το υψηλό κύρος που απολαμβάνουν οι Έλληνες Λειτουργοί της Δικαιοσύνης στα Διεθνή Όργανα. "Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, η Ελλάδα έχει ανάγκη από φωτεινά υποδείγματα επιστημονικής αριστείας που καταγράφουν τιμητικές διακρίσεις έξω από τα όριά της. Τον συγχαίρουμε θερμά και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του", σημείωσε.