X

Επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας (βίντεο)

Δύο τραυματίες και τρεις προσαγωγές είναι ο απολογισμός της νέας έντασης που σημειώθηκε στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στην Χίο.

Ant1news

Νέο περιστατικό έντασης σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό της Σούδας, στην Χίο, όταν ξέσπασε καυγάς μεταξύ Αλγερινών και Αφγανών.

Το σκηνικό ξεκίνησε μετά τις 12:00, όταν ομάδα 20 Αφγανών εισέβαλλε στον καταυλισμό και επιτέθηκε σε Αφγανούς.

Σύμφωνα με το politischios.gr, οι Αφγανοί, που ήταν από τον καταυλισμό της Σούδας και της ΒΙ.ΑΛ., πετροβολούσε και χτυπούσε με λοστούς, όποιον Αλγερινό έβρισκε μπροστά της.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν μία γυναίκα κι ένα παιδί, που μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, για παροχή πρώτων βοηθείων.

Η ένταση διήρκησε 20 λεπτά και σταμάτησε όταν διμοιρία των ΜΑΤ εισέβαλλε στον καταυλισμό και εκδίωξε τους τραυματίες.

 

Οι δράστες διέφυγαν τρέχοντας από το σημείο και χάθηκαν στα στενά της περιοχής του Κάστρου, ενώ λίγο αργότερα έγιναν τρεις προσαγωγές.

 

Μετά από το περιστατικό, η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε ότι σήμερα δεν θα γίνουν μεταφορές προσφύγων και μεταναστών από την ΒΙ.ΑΛ. προς τη Σούδα και το Βροντάδο, καθώς υπάρχει φόβος αναζωπύρωσης της έντασης.

 

Να σημειωθεί ότι, την τελευταία εβδομάδα οι προσελεύσεις προσφύγων στην Χίο, όπως και στην Λέσβο, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες, με τον αριθμό των ατόμων που καταφθάνουν να αγγίζει τα επίπεδα προ της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.