X

Βίντεο: σε κλουβιά οι πρόσφυγες της ΒΙΑΛ

Νέο ντοκουμέντο με ανθρώπους να φυλακίζονται σε κλουβιά στο hot spot της Χίου. Συνεχώς αυξανόμενες οι αφίξεις στο ανατολικό Αιγαίο.

Ant1news

«ΒΙ.ΑΛ. σήμερα. Οι νέες αφίξεις στο κουτί των φυλακισμένων.

Καλώς ήρθατε στην ΕΥΡΩΠΗ.

Νιώθω σαν να έχω κλέψει κάτι

Μπερδεύτηκα για το αν πρέπει να τραβήξω βίντεο ή όχι, αλλά το τράβηξα και το ανήρτησα.

Απλώς έτσι» ήταν το σχόλιο που συνόδευε τα βίντεο που ανέβασε ο Alkiem Abdullah, στο οποίο φαίνονται άνθρωποι μέσα σε κελιά, στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας.

 

Το υλικό που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο νεαρός από την Συρία βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες αφού το Vice Greece δημοσίευσε φωτογραφίες με ανθρώπους μέσα σε κλουβί και το υπουργείο αρνήθηκε ότι πρόκειται για κλουβί, επειδή δεν έχει οροφή…

Όλα αυτά γίνονται λίγες ώρες προτού ξεσπάσουν νέα επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας, επίσης στην Χίο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας γυναίκας κι ενός παιδιού και τις προσαγωγές τριών ατόμων.

Η κατάσταση στη Χίο την τελευταία εβδομάδα χειροτερεύει, καθώς δεκάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στις ήδη ασφυκτικά γεμάτες δομές φιλοξενίας. Την τελευταία εβδομάδα σημειώνεται σταθερή άνοδος των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν από τις τουρκικές ακτές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με την Χίο να δέχεται περισσότερα άτομα ακόμα και από την Λέσβο.

Ο αριθμός των προσελεύσεων αγγίζει το ρεκόρ του τελευταίου έτους, ενώ συγκρίνεται πλέον με εκείνους πριν από τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από χθες μέχρι σήμερα τα επίσημα στοιχεία κάνουν λόγο για 118 αφίξεις, οι 77 εκ των οποίων στην Χίο, όπου φιλοξενούνται συνολικά πάνω από 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες. 

 

ΝΔ: Η Κυβέρνηση  συνεχίζει απρόσκοπτα την καταστροφική πολιτική της στο μεταναστευτικό

«Για πολλοστή φορά, οι κάτοικοι της Χίου στο ίδιο έργο θεατές: Εγκαταλελειμμένοι ξανά από την ανίκανη Κυβέρνηση, που έχει μετατρέψει το κέντρο του νησιού τους σε hot spot τύπου ”μπάτε σκύλοι αλέστε”, όπου ο κάθε παράνομος μετανάστης κυκλοφορεί ελεύθερος και κάνει ό,τι θέλει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, κατηγορεί την «Κυβέρνηση των “ανοιχτών συνόρων”» πως συνεχίζει «απρόσκοπτα την καταστροφική πολιτική της στο μεταναστευτικό» και κάνει λόγο για «κρατική ανυπαρξία, που δεν μπορεί να εγγυηθεί στο παραμικρό την επιβολή του νόμου και να εμφυσήσει αίσθημα ασφάλειας.»
«Εμπαιγμένοι ξανά από τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις του κ. Μουζάλα, που, μόλις πριν λίγους μήνες, τους παρείχε απλόχερα» καταλήγει ο Μ. Βαρβιτσιώτης.