X

“Πόρτα” σε νέους καρκινοπαθείς στο Νοσοκομείο Βόλου

Τι δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ματθαίος Δραμητινός. Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην Υγεία εξαπολύει η ΝΔ.

Ant1news

Η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 100.000 ευρώ , λόγω και της αύξησης των περιστατικών , το πρώτο τρίμηνο του 2017, η έλλειψη ογκολόγων και κλινικής, «απαγορεύει» στο Νοσοκομείο Βόλου την υποδοχή νέων καρκινοπαθών για χημειοθεραπείες, σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Όπως έκανε γνωστό, τα περιστατικά θα παραπέμπονται στη Λάρισα όπου υπάρχουν κλινικές, ενώ στο Νοσοκομείο Βόλου θα παρέχονται υπηρεσίες στους 400 ασθενείς που ήδη παρακολουθούνται και λαμβάνουν θεραπεία.

«Με συντριβή δηλώνω πως δεν γίνεται η υποδοχή άλλων περιστατικών γιατί τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ για αγορά ντεπόν», δήλωσε μεταξύ άλλων  στην εφημερίδα «Θεσσαλία» ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός. 

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, κατηγορεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης, αντί να δηλώνουν ικανοποίηση για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, οφείλουν να απολογούνται». 

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι «24 ώρες μετά την κατάθεση ερώτησης του Κόμματός μας στη Βουλή, για τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Βόλου, δυστυχώς, η επιβεβαίωση ήρθε με τον πιο δραματικό τρόπο.

Ο κ. Οικονόμου, μάλιστα, επικαλείται την έκκληση του διοικητή του Νοσοκομείου μέσω δήλωσή του στην εφημερίδα "Θεσσαλία": «Με συντριβή δηλώνω πως δεν γίνεται η υποδοχή άλλων περιστατικών καρκινοπαθών, γιατί τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει ούτε ευρώ για αγορά "ντεπόν”. Προσθέτει, μάλιστα, ότι τη θλιβερή κατάσταση του Νοσοκομείου Βόλου προκαλούν η αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 100.000 ευρώ και η έλλειψη ιατρών και κλινικής. Οι χειρισμοί της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σπρώχνουν στην απόλυτη απόγνωση καρκινοπαθείς που έχουν ανάγκη θεραπείας».