X

Ο Πούτιν υποδέχθηκε την Λεπέν στη Μόσχα

Δεν θέλω να παρέμβω στις γαλλικές εκλογές δήλωσε ο Πούτιν. Την ανάγκη σύσφιγξης των σχέσεων Ευρώπης – Ρωσίας επεσήμανε η Λεπέν.

Ant1news

Συνάντηση με την επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» και υποψήφια Πρόεδρο της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν είχε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να επηρεάσει τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές.

«Η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη  Γαλλία,  προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρούμε ισορροπημένες σχέσεις με την κυβέρνηση και με δυνάμεις της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατέληξε δε ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε τις φήμες ότι ο Ρώσος Πρόεδρος και η επικεφαλής του "Εθνικού Μετώπου" συζήτησαν για τη χρηματοδότηση του κόμματος της Λεπέν.

Η Μαρίν Λεπέν έχει εκφραστεί πολλάκις με θερμά λόγια για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, καθώς και για την ανάγκη σύσφιγξης των δεσμών Ευρώπης - Ρωσίας.

Η Λεπέν - από την πλευρά της - επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα στην Κρατική Δούμα, Κάτω Σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου, περί συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Όπως είπε, θα ήταν χρήσιμο η Γαλλία και η Ρωσία να ανταλλάζουν πληροφορίες σε αυτό τον τομέα.

Ο  Πούτιν σχολίασε ότι θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν.