X

Η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο)

Παρουσία Παυλόπουλου η παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ.

Ant1news

Η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821, πραγματοποιήθηκε μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι καθιερωμένες μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Και αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες και τα απρόοπτα.

Την παρέλαση στην Αθήνα παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, από την αξιωματική αντιπολίτευση η Ντόρα Μπακογιάννη. Από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησετην παρέλαση και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821, που οδήγησε στην «Ανάσταση» του Γένους μας και στη δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες απανταχού της Γης, έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πσε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου.

 

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση, προσπάθειες προσβολής της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικης ακεραιότητας της χωρας, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δήλωση του μετά το τέλος της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για τον σημερινό εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας. «Είμαστε έτοιμοι γιατι έτσι προασπίζουμε την ειρήνη», επισήμανε. 

«Η εθνική μας άμυνα είναι θωρακισμένη κυρίως από το μεγαλύτερο όπλο που είναι το υψηλό ηθικό και το ανθρώπινο δυναμικό», συνέχισε και ευχαρίστησε τα στελεχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους εθνοφύλακες για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα των αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι το μήνυμα του ελληνικού λαού με την παρουσία του στη σημερινή μεγαλειώδη παρέλαση είναι ένα μήνυμα ενότητας του λαού με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ένα μήνυμα αμέριστης συμπαράστασης του συνόλου του ελληνικού λαού προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

«Τιμούμε τους ήρωες του 1821, τιμούμε εκείνους όλους όσοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος», κατέληξε.