X

Αποδοκιμασίες, χοροί και απρόοπτα στις παρελάσεις (φωτο, βίντεο)

Πανό με συνθήματα, αποχωρήσεις επισήμων από την εξέδρα και άλλα στιγμιότυπα από παρελάσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ant1news

Ούτε αυτή τη φορά έλειψαν τα απρόοπτα από τις παρελάσεις που έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην Αθήνα την στρατιωτική παρέλαση παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος. Όλα κύλησαν ομαλά στην μεγαλειώδη παρέλαση, μόνο που στο τέλος συνέβη ένα απρόοπτο.

Στο τελευταίο στάδιο πριν από την ολοκλήρωση της παρέλασης ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων κατευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχοντας στον ώμο του το σπαθί του για να του ανακοινώσει το τέλος της παρέλασης.

Ο υποστράτηγος έφτασε μπροστά στον Προκόπη Παυλόπουλο ανήγγειλε το τέλος και στη συνέχεια προσπάθησε να βάλει το σπαθί στη θήκη του. Για μερικά δευτερόπλεπτα όμως δεν μπορούσε να τοποθετήσει στο σπαθί στη θήκη και ακολούθησαν στιγμές αμηχανίας. Τελικά τα κατάφερε και δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Στην Πρέβεζα λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση επίσημοι κατέβηκαν από την εξέδρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία περιφερειακού συμβούλου της Χρυσής Αυγης. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το atpreveza.gr ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πρέβεζας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παντελής Ζέρης και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Πρέβεζας, Κώστας Καμπουράκης κατέβηκαν από την εξέδρα των επισήμων, φανερά ενοχλημένοι από την παρουσία του περιφερειακού συμβούλου Ηπείρου της παράταξης «Ελληνική Αυγή» κ. Μπαρτζώκα και παρακολούθησαν πλάι στους πολίτες την παρέλαση, όπως αναφέρει το atpreveza.gr.

 

  

Αποδέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο Υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις. Όταν κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της Πλατείας Ελευθερίας, ορισμένοι τον αποδοκίμασαν φωνάζοντας  «πήγαινε να πουήσεις καμιά βραχονησίδα», σύμφωνα με το ekriti.gr

 

  

Στο Ναύπλιο, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ομάδες πολιτών ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά των επισήμων που παρακολουθούσαν την παρέλαση.

  

 

  

Στα Χανιά, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, ομάδα πολιτών που αντιτίθεται στη μεγάλη επένδυση και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες από τη Fraport, ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας, ενώ μέλη παραδοσιακού συλλόγου χόρεψαν τον χορό του Δασκαλογιάννη, το όνομα του οποίου φέρει και το αεροδρόμιο των Χανίων.

 

Συγκίνηση στην Ερμούπολη της Σύρου, όπου μαζί με τους μαθητές παρήλασαν και ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλάς και ο Ιεροδιάκονος Λουκάς Βασάλος. Νέοι και Ιδιαίτερα αγαπητοί Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στην νεολαία αλλά και τους πιστούς, κερδίζοντας της εκτίμηση τους.