X

Μάθημα ζωής από την 55χρονη σημαιοφόρο: η γνώση είναι δύναμη (βίντεο)

Η μητέρα τριών παιδιών που συγκίνησε το πανελλήνιο, μίλησε στο Καλημέρα Ελλάδα, δίνοντας λαμπρό παράδειγμα και ελπιδοφόρο μήνυμα.

Ant1news

«Η γνώση είναι δύναμη» αυτό δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα η 55χρονη σημαιοφόρος που προκάλεσε συγκίνηση στο πανελλήνιο, όταν παρέλασε πρώτη στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η Παναγιώτα Γεωργοπούλου είναι μητέρα τριών παιδιών και φοιτά στην τέταρτη τάξη του Εσπερινού Λυκείου Πατρών, ενώ είναι αριστούχος, αφού έχει μέσο όρο 19,4!

Όπως δήλωσε, ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο γιος της, ο οποίος την βοηθά στο διάβασμα, της…απαγορεύει να «πάρει ανάσα» από το διάβασμα, αλλά και να κάνει κοπάνες, γιατί δεν την αφήνει να περάσει σε σχολή εκτός Πατρών.

«Ό,τι κάνεις στα παιδιά σου, γυρίζει», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παναγιώτα, που πριν από χρόνια «πίεζε» τα παιδιά της να μην περάσουν σε σχολές εκτός Πατρών.

Κι αν όλα αυτά ακούγονται ελπιδοφόρα, η κυρία Παναγιώτα έχει κι άλλο μήνυμα να στείλει. Η μητέρα τριών παιδιών, παρόλο που είναι μεγάλα πια, δουλεύει καθαρίστρια σε σχολείο. Ο μισθός της είναι 270 ευρώ, την ώρα που ο σύζυγός της είναι άνεργος, ενώ ο ένας της γιος φαντάρος.

Οι δυσκολίες ωστόσο που συναντά στη ζωή της, γίνονται κινητήριος δύναμη κι όχι εμπόδιο. Η 55χρονη είχε εγκαταλείψει πολύ νέα το σχολείο, αλλά μετά τα 40 της αποφάσισε να το ξαναρχίσει. Εύκολο, θα σκεφτεί κανείς. Όχι και τόσο όμως, αφού χρειάστηκε να πάει σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, για να πάρει απολυτήριο Γυμνασίου και στη συνέχεια στο Εσπερινό Λύκειο, το οποίο σημειωτέον είναι τέσσερα χρόνια…