X

Κατρούγκαλος: δεν μπορούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση με οποιουσδήποτε όρους

Ρεαλιστικός ο στόχος της ολοκλήρωσης μέσα στον Απρίλιο δήλωσε ο Γ.Κατρούγκαλος και παραδέχθηκε ότι η καθυστέρηση είναι επιζήμια για την ελληνική οικονομία.

Ant1news

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την αξιολόγηση με οποιουσδήποτε όρους που θα επιδεινώσουν την λιτότητα, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα γίνει μέσα στον Απρίλιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος κληθείς να σχολιάσει την άποψη του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτη Λιαργκόβα, ότι η οικονομία έχει ήδη υποστεί ζημιά από την καθυστέρηση και πως δεν θα πιάσουμε τους στόχους για 2,7% ανάπτυξη που είχαν τεθεί για το 2017, δήλωσε.

«Είναι αλήθεια ότι κάθε λεπτό καθυστέρησης είναι κακό για την οικονομία, αναχαιτίζει αυτήν την ανοδική ορμή που έχει αναπτύξει η ελληνική οικονομία. Η καθυστέρηση "δηλητηριάζει" την ατμόσφαιρα».

Στη συνέχεια και μιλώντας στον «Real FM»,πρόσθεσε, «από εκεί και μετά, είναι προφανές ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε μας. Δεν μπορούμε να κλείσουμε με οποιουσδήποτε όρους, με όρους που επιδεινώνουν τη λιτότητα και την κατάσταση του μέσου εργαζομένου στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ρεαλιστικό να ολοκληρώσουμε τον Απρίλιο, γιατί πέραν της 7ης Απριλίου που έχουμε το Eurogroup, έχουμε στις 23 Απριλίου την Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Υπάρχει η πρόθεση και στην Ευρώπη να τελειώνουμε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε έναν έντιμο συμβιβασμό, γιατί προφανώς μία καλύτερη συμφωνία τον Ιούνιο δεν θα είναι καλύτερη από το να κλείσουμε τώρα σε κάτι που μπορούμε να το αποδεχθούμε», σημείωσε το κυβερνητικό στέλεχος.