X

Die Welt: ρεκόρ Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα

Αύξηση που αγγίζει το 70% καταγράφει η Ελλάδα στον τουρισμό, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Ant1news

Ρεκόρ Γερμανών τουριστών αναμένεται το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Όπως αναφέρει η εφημερόδα που επικαλείται στοιχεία γερμανικής εταιρίας ερευνών αγοράς για τους προορισμούς που επιλέγουν φέτος οι Γερμανοί, η Ελλάδα καταγράφει αύξηση ρεκόρ που αγγίζει το 70%.

Σε άρθρο της με τίτλο «η Ελλάδα ενώπιον ρεκόρ την καλοκαιρινή περίοδο», η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων: «οι Βαλεαρίδες νήσοι είναι σταθερά πρώτες στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. Όμως η Ελλάδα καλύπτει τη διαφορά με μεγάλα βήματα».

Σύμφωνα με την Die Welt σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Βουλγαρία με αύξηση 33%, η Κροατία με 36%, αλλά και η Κύπρος και το Μαρόκο.

Στον αντίποδα, η Τουρκία που αποτελούσε τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών μετά την Μαγιόρκα, βρίσκεται πλέον στις τελευταίες θέσεις των προτιμήσεων. Οι λόγοι δεν είναι άλλοι από την πολιτική κατάσταση, την αντιπαράθεση με χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και την κράτηση του ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ.

Κατά το ίδιο άρθρο, οι Γερμανοί φέτος προτιμούν πακέτα διακοπών και αποφεύγουν ταξίδια σε μεγάλες πόλεις, λόγω των επιθέσεων.