X

ΗΝΙΟΧΟΣ 2017: η άσκηση με τους καλύτερους χειριστές πολεμικών αεροσκαφών στον κόσμο (φωτο)

Στρατιωτική άσκηση μεσαίας κλίμακας, με τη συμμετοχή δυνάμεων των ΗΠΑ, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας στην Ανδραβίδα.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ξεκίνησε τη Δευτέρα με τη συμμετοχή δυνάμεων και αεροπορικών μέσων των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η μεσαίας κλίμακας αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ. Για δυο εβδομάδες οι καλύτεροι χειριστές του κόσμου με πρώτους τους έλληνες Ικάρους της πολεμικής μας αεροπορίας θα πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις σε όλο το FIR Αθηνών.

Μια άσκηση με ιδιαίτερα έντονο και ισχυρό συμβολισμό, δεδομένης της εύθραυστης συγκυρίας  στο Αιγαίο αλλά και την τελευταία επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Αμερική και τις εξαιρετικά παραγωγικές συναντήσεις του τόσο με τον αμερικανό ομόλογό του αλλά και το επιτελείο των στενών συνεργατών του πλανητάρχη.

Το προσεχές δεκαπενθήμερο με ορμητήριο την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, το σύνολο των Δυνάμεων της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο Στρατός Ξηράς, με επιθετικά ελικόπτερα και χερσαίες δυνάμεις, το Πολεμικό μας Ναυτικό, με πλοία επιφανείας αλλά και οι επίλεκτες δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ιταλίας θα σαρώσουν την ελληνική επικράτεια διεξάγοντας πλήθος επιχειρήσεων.

 

 

Με δεδομένο το υψηλό τακτικό επίπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας και τις δυνατότητες δημιουργίας Ασκήσεων με συμμετοχή αξιοζήλευτης ποικιλίας οπλικών συστημάτων καθώς και της προσφοράς ιδιαίτερων γεωγραφικών επιλογών-προκλήσεων, το όραμα που τίθεται για την Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» είναι:  Να γίνει η ρεαλιστικότερη και πιο απαιτητική Άσκηση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η οποία να παρέχει στους συμμετέχοντες υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μοναδική εμπειρία συμμετοχής.

 

 

Άλλωστε όπως τόνισε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας, στο Καλημέρα Ελλάδα, «ο ΗΝΙΟΧΟΣ έρχεται να επισφραγίσει το νέο δόγμα που αναμένεται να εφαρμοστεί στην περιοχή το κοινό δόγμα δηλαδή της Άμυνας- Ασφάλειας με την ενεργειακή πολιτική. Και σε αυτό το πεδίο καθοριστικός είναι ο ρόλος της Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: usafea.af.mil