X

Σκουρλέτης: στημένος ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ

Έκανε λόγο για “βαποράκια συμφερόντων” που θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία και εξέφρασε τον φόβο του ότι η ΔΕΗ «θα πωληθεί όσο όσο».

Ant1news

Στημένο χαρακτήρισε τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ο Πάνος Σκουρλέτης.  Όπως είπε, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018, είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά» .

Ο  Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε πως φοβάται ότι η ΔΕΗ θα πωληθεί όσο όσο κι ότι στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κι έκανε λόγο για «βαποράκια συμφερόντων» . «Δεν μπορώ να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση» διευκρίνισε ο Υπουργός.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι ο «διάδοχός του» στο υπουργείο Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης είναι εξαίρετος στα καθήκοντά του. 

Ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις. «Έχω γαλουχηθεί στη λογική των συλλογικών αποφάσεων». «Δεν είμαι στην αριστερά για να κάνω καριέρα. Σέβομαι τον εσωκομματικό διάλογο. Η απόφαση είναι συλλογική. Αυτό που προηγείται είναι η συλλογική απόφαση, εγώ προσπαθώ να λειάνω αυτή την απόφαση», τόνισε.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε ότι «θα είναι αποτυχία να οδηγηθούμε σε τέταρτο μνημόνιο». «Να κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο για να βγούμε έξω από το μνημόνιο. Υπάρχει χρόνος, αρκεί τα μέτρα να λειτουργήσουν με τον κανόνα της λογικής», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το ΔΝΤ «έχει βγει μπροστά».