X

Ταξιδιωτική οδηγία από ΗΠΑ και Ισραήλ για την Τουρκία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Ισραήλ καλούν τους πολίτες τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν βρίσκονται ή αν πρόκειται να ταξιδέψουν στην Τουρκία.

Ant1news

Ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία εξέδωσαν οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαιτίας αυξημένης απειλής για τρομοκρατική επίθεση.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συστήνει στους Αμερικανούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί αν πρόκειται να ταξιδέψουν ή βρίσκονται στη γείτονα για οποιοδήποτε λόγο.

Η εξέλιξη ήρθε ένα 24ωρο πριν από τη μονοήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Άγκυρα οι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης Τραμπ είπε ότι ο Τίλερσον θα συναντηθεί με τον Ερντογάν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου της γειτονικής χώρας.

Το ταξίδι του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα γίνει σε πολιτικά ευαίσθητη εποχή στην Τουρκία, καθώς αυτή προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου για την αλλαγή του Συντάγματος ώστε να διευρυνθούν οι δικαιοδοσίες του Ερντογάν.

Παράλληλα και το Ισραήλ κάλεσε τους πολίτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν πρόκειται να ταξιδέψουν ή αν βρίσκονται στην Τουρκία.

Αξιωματούχοι του Ισραήλ τονίζουν πως «αν και το Ισραήλ δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της απειλής, οι Ισραηλινοί πρέπει να έχουν επίγνωση. Δεν υπάρχει ειδική προειδοποίηση, αλλά, σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους Ισραηλινούς να είναι προσεκτικοί στα πολυσύχναστα μέρη και να παραμένουν μακριά από την πολυκοσμία».